Economic

Băsescu: Am rupt orice legătură cu Petrom, politica sa e imorală

Ziarul de Vrancea
11 mar 2012 1130 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că a rupt orice legătură cu Petrom ca semn de protest faţă de profitul pe care l-a obţinut pe timp de criză, el adăugînd că politica acestei companii este "imorală" "Eu sînt cel care a rupt orice legătură cu Petromul ca semn de protest faţă de profitul pe care l-a obţinut pe timp de criză.

Nu-mi place politica lor, este incorectă", a declarat preşedintele. Traian Băsescu a spus că a avut discuţii numeroase pe tema acestor nemulţumiri cu cei de la Petrom, dar şi cu preşedintele austriac. "Nu poţi să ceri unei firme să fie 100% morală, dar nici nu poţi să-mi arunci în faţă în fiecare zi preţul mondial al barilului, cînd tu îl extragi din Romania cu 16 dolari", a spus preşedintele.  Grupul Petrom a înregistrat anul trecut un profit record în creştere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare cîştig înregistrat vreodată de o companie din Romania, şi vînzări record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro). În ultimul trimestru din 2011, Petrom a obţinut un profit de 838 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de perioada corespunzătoare din 2010, la vînzări de 6,39 niliarde de lei, mai mari cu 17%. Grupul a raportat pentru 2010 un profit net de 2,19 miliarde lei şi vînzări de 18,61 miliarde lei. în ultimele trei luni din 2010, Petrom a consemnat un cîştig de 779 milioane lei şi vînzări de 5,45 miliarde lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gelu, acum 4426 zile, 11 ore, 39 minute, 22 secunde
Si atunci de ce nu exista nicio taxa le petrolul extras din rom?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.