Economic

Constructorul Pieţei Unirii a intrat în faliment

Mihai Boicu
1 mar 2012 2365 vizualizări
Unicom SA Galaţi şi-a cerut singură intrarea în insolvenţă în noiembrie anul trecut, iar în urmă cu cîteva zile magistraţii de la Tribunalul Galaţi au admis deschiderea procedurii generale de insolvenţă.

Firma a devenit cunoscută în Vrancea prin faptul că în 2008 a cîştigat lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii, care au costat în jur de 8 milioane de euro. Constructorul gălăţean s-a remarcat însă prin problemele financiare pe care le-a întîmpinat şi numeroasele întîrzieri în realizarea lucrărilor. Acestea s-au finalizat anul trecut, după mai multe amînări, însă şi la această dată se mai fac “corecţii” la investiţie. Unicom a fost acuzată la un moment dat chiar de faptul că ar fi utilizat banii primiţi pentru a-şi rezolva alte probleme. Firma a avut dificultăţi încă înainte de a veni în Focşani, însă atunci a reuşit să evite falimentul. În ultimul an în jur de 25 de creditori i-au cerut falimentul în instanţă, la Tribunalul Galaţi, iar dosarele s-au conexat într-unul singur, cel în care firma a solicitat intrarea în insolvenţă. Cererile de creanţă pot fi depuse pînă la 15 februarie, iar termen întocmirea tabelului creditorilor pînă pe 1 martie. Tabelul trebuie definitivat pînă pe 15 martie, iar adunarea creditorilor se va întruni pe 2 aprilie. Nu este exclus ca lista creditorilor să se mărească cu alte firme din Vrancea care au lucrat indirect la reabilitarea centrului istoric al municipiului Focşani, cu bani europeni. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4437 zile, 12 ore, 16 minute, 16 secunde
De pe acum lucrarile incep sa-si arate bubele.Cine o sa le mai plateasca in perioada de garantie ? Fratele lui Dan Spataru ?! A mancat lupu' oaia, a luat cainele spaga,pa si pusi !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.