Economic

O treime dintre romani îşi repară singuri maşina

Ziarul de Vrancea
28 feb 2012 1279 vizualizări
Cele mai frecvente probleme auto întîlnite în ultimul an au fost cele mecanice, în proporţie de 30%, şi cu uzura altor componente (25%)

Romanii preferă în proporţie de 45% service-urile auto de marcă, pentru 28% primează preţul oferit de unităţile independente, iar 27% îşi repară singuri maşina, conform unui studiu realizat de Auto.ro şi compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown. Romanii care apelează la un service de marcă apreciază amabilitatea personalului, respectarea termenului promis şi calitatea lucrării efectuate. În schimb, cei care merg la un service independent sînt mai mulţumiţi de preţul lucrării, arată autorii studiului, într-un comunicat. Cele mai frecvente probleme auto întîlnite în ultimul an au fost cele mecanice, în proporţie de 30%, şi cu uzura altor componente (25%). Totodată, 35% dintre respondenţi susţin că nu au avut probleme cu autoturismul personal în ultimele 12 luni.  În topul preferinţelor romanilor privind nivelul de satisfacţie faţă de service se află marca Nissan, cu cel mai mare număr de respondenţi foarte mulţumiţi, respectiv 49,7%, urmată de Skoda - 48,6% şi Chevrolet - 48,4%. Conform analizei furnizate de AutoIndex privind evoluţia preţurilor înregistrate la începutul acestui an pentru mărcile aflate în topul satisfacţiei faţă de service, Chevrolet a înregistrat o scădere de 11,34%, Skoda de 8,63% şi KIA de 5,62%. Mărcile care au înregistrat cele mai mari creşteri de preţ sînt Audi (9,81%) şi BMW (5,43%).  "Analiza pieţei serviciilor auto din Romania" este al treilea raport anual dezvoltat de Auto.ro în parteneriat cu compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown. Studiul a fost realizat în perioada mai-octombrie 2011, pe un eşantion reprezentativ de 26.525 respondenţi cu vîrsta de peste 18 ani. Metoda de cercetare folosită a fost sondajul online. Studiul Auto.ro - Daedalus releva în martie anul trecut că doar puţin peste jumătate (56%) dintre posesorii de autoturisme din Romania merg la service pentru rezolvarea problemelor maşinii, restul preferînd să se ocupe personal sau să apeleze la persoane cu cunoştinţe în domeniu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.