Economic

Cum va arăta Alba ca Zăpada

Ziarul de Vrancea
22 feb 2012 1851 vizualizări
Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze după alegerile locale ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, sigla ar putea fi inima iar culoarea mişcării, verde sau albastru.

Democrat-liberalii consideră că sînt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, avînd în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, susţin surse din partid. Potrivit surselor menţionate, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sînt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid. Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stînga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă. Dacă se va face această alianţă, vor fi schimbate sigla şi culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru siglă fiind "inima", simbolul PPE. Pentru culoarea acestei alianţe se ia în calcul verde sau/şi albastru, au mai spus sursele citate. De altfel, culorile verde şi albastru au fost folosite de Organizaţia de Tineret a PDL, la şcoala de vară pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul "Smart&Right".

Baconschi: "O necesitate tactică pentru dreapta romanească"

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, marţi seară, într-o emisiune la TVR Info, că arhitectura Mişcării Populare va fi definită după alegerile locale, "cînd fiecare partid va deconta un anumit rezultat". El a susţinut că Mişcarea Populară este "o necesitate tactică pentru că dreapta românească, divizată pînă acum în fel şi chip, rămîne izolată în faţa unei alianţe precum USL, care, în ciuda lipsei de alternativă practică la guvernarea Boc şi astăzi la guvernarea Ungureanu, este formată de trei partide care s-au coalizat". "Deci este nevoie, pentru un echilibru al scenei politice, de o contrapondere", a spus Baconschi.
Mişcarea Populară nu poate fi alcătuită decît de la premisa că trebuie să fie de dreapta, susţine şi europarlamentarul PDL Cristian Preda, precizînd că vor putea intra în susţinerea unei noi guvernări toţi adversarii stîngii, inclusiv liberalii care nu se recunosc în compania lui Victor Ponta. "Epoca improvizaţiilor de acest fel ar trebui să se încheie. Problema politică nr. 1 din acest an e susţinerea - înainte, dar şi după alegeri - a unei guvernări coerente. Nu e simplu, dar nici imposibil ca PDL să rămînă actorul politic cheie", scria zilele trecute Preda pe blogul său.
Despre înfiinţarea Mişcării Populare, în jurul PDL, s-a vorbit şi în 2011 în mediul politic. Această construcţie ar fi trebuit să dea o nouă imagine, mai curată, democrat-liberalilor. Preşedintele a rugat-o pe fiica sa, Ioana Băsescu, să înregistreze în luna aprilie marca "Mişcarea Populară" la OSIM, spunînd că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe.
De Mişcarea Populară s-a vorbit mult, începînd cu Sebastian Lăzăroiu, pe atunci consilier prezidenţial, care a lansat povestea cu Albă ca Zăpada şi terminînd cu prim-vicepreşedinţii partidului Teodor Baconschi şi Sorin Frunzăverde, care au susţinut că PDL trebuie rebranduit. Liderii PDL au stabilt şi un termen, sfîrşitul lunii octombrie a anului trecut, pentru ca această mişcare să prindă contur, însă nu s-a făcut nimic. Liderii partidului nu au reuşit să se pună de acord şi să stabilească cine ar urma să intre în această Mişcare Populară, alături de PDL, lansîndu-se tot felul de variante cum ar fi partidul lui Gigi Becali sau partidul lui Dan Diaconescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4445 zile, 7 ore, 36 minute, 50 secunde
PDL-istii sunt compatibili sa faca alianta cu Puscaria, in rest cu nimic.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.