Economic

Abatorul lui Trăşculescu s-a salvat de la faliment

Mihai Boicu
15 feb 2012 1699 vizualizări
Reluarea exporturilor de carne de porc către UE reprezintă o oportunitate pentru TSDM Dollar Prod de a evita problemele financiare

Tribunalul Vrancea a admis cererea firmei TSDM Dollar Prod de a intra în reorganizare judiciară, evitînd astfel falimentul. Florin Silviu Trăşculescu, administratorul abatorului şi tatăl preşedintelui PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, a cerut anul trecut intrarea firmei în insolvenţă ca urmare a faptului că nu şi-a mai putut plăti datoriile. Administratorul TSDM Dollar Prod a susţinut că abatorul este profitabil şi că este capabil să scape de datoriile de 2 milioane de euro în următorii cinci ani. Cel mai mare creditor al societăţii este Ate Bank Romania, cu 7,5 milioane lei, de care a depins practic aprobarea planului de reorganizare. De altfel, banca a decis restructurarea creditelor luate de societate în luna ianuarie. Hotărîrea judecătorilor de la Tribunalul Vrancea prevede că firma va fi condusă tot de Florin Silviu Trăşculescu, sub supravegherea administratorului judiciar. Următorul termen în cauză a fost fixat pe 5 iunie. Nerespectarea planului prevăzut în Legea 85/2006 atrage după sine intrarea în faliment. TSDM Dollar Prod a ajuns la un pas de faliment, după ce a înregistrat o creştere spectaculoasă a cifrei de afaceri, de peste 30 de ori, în 2008. Abatorul a beneficiat anterior de o finanţare prin programul SAPARD pentru realizarea de investiţii. Deşi în 2009 s-a instaurat criza economică, TSDM Dollar Prod a contractat o serie de împrumuturi, pe care nu le-a mai putut ramburs din cauza reducerii activităţii. Abatorul are la rîndul său de recuperat datorii importante de la partenerii de afaceri. Reluarea exporturilor de carne de porc către UE reprezintă o oportunitate pentru TSDM Dollar Prod pentru a finaliza reorganizarea judiciară şi a evita falimentul. (Mihai BOICU) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
kykolas, acum 4452 zile, 8 ore, 11 minute, 3 secunde
TRĂIASCĂ PDL !hoţilorrrrrrrrrrrrrrrrrrr
..., acum 4452 zile, 12 ore, 23 minute, 54 secunde
Sa traiasca Premium Porc va veni si ziua cand o sa dispareti cu totii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.