Economic

Ponta merge în SUA, fără Antonescu

Ziarul de Vrancea
10 feb 2012 994 vizualizări
Informaţia, apărută pe surse, pare să confirme o răcire a relaţiilor dintre cei doi co-preşedinţi ai USL n liderul PNL a primit vineri un bobîrnac şi de la preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, va pleca, duminica viitoare, în SUA, el nefiind însoţit de liderul PNL, Crin Antonescu, aşa cum se stabilise iniţial, la perfectarea vizitei, potrivit unor surse din partid. Apropiaţi ai liderului PSD susţin că Ponta ar urma să aibă întîlniri cu şefii de cabinet ai vicepreşedintelui Joe Biden şi secretarului de stat, Hillary Clinton. De asemenea, preşedintele PSD urmează să discute cu lideri ai Partidului Democrat şi cu oficiali ai Congresului şi Senatului.
Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au fixat ca priorităţi externe pentru anul 2012 o vizită politică în SUA şi una la Bruxelles, obiectivele pentru primul semestru fiind alte două vizite, una în Danemarca şi alta în Olanda. "Probabil că vom merge şi în SUA pentru a avea o întîlnire politică. Pentru semestrul acesta priortităţile sînt Danemarca şi Olanda, pentru tot anul priorităţile sînt Bruxelles şi o vizită probabil în SUA", preciza, în 9 ianuarie, Victor Ponta.

Iliescu despre Antonescu: "cîrlan" şi "obraznic"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru "Gîndul", că nu împărtăşeşte opiniile critice la adresa lui Victor Ponta, apărute imediat după discursul acestuia în Parlament, că apreciază evoluţia politică lui Ponta şi că nu înţelege înţepăturile apărute la vîrful USL. "Ieri am fost prins cu anumite probleme şi nu l-am urmărit foarte atent. Astăzi, am citit materialul şi mi se pare foarte în regulă. El a explicat acolo ceea ce era de explicat; a spus de ce nu votăm noul guvern, a salutat demisia guvernului Boc, lucru solicitat de stradă, s-a delimitat de noul guvern, precizînd că începutul acestuia este unul de rău augur, miniştrii fiind numiţi fără cvorum şi aşa mai departe. Eu nu împărtăşesc opiniile celor care îl critică", a mai spus Ion Iliescu. Fostul preşedinte a arătat totodată că apreciază evoluţia politică lui Ponta şi că nu înţelege înţepăturile apărute la vîrful USL. "Eu sper ca raţiunea să învingă. Ponta a evoluat bine, s-a mai maturizat. Ştiţi cînd spuneam că e nărăvaş ca un cîrlan. Văd acum că ăla mai în vîrstă (n.r. – Crin Antonescu) e mai cîrlan. Ar fi o obrăznicie din partea lui Antonescu dacă încearcă să sugereze că în spatele lui Ponta aş fi eu sau Năstase. Eu nu m-am băgat în treburile lor. N-am fost la nici o întîlnire dintre ei." a afirmat Iliescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.