Economic

Guvernul obligă GDF Suez să nu mai taie gazele la ENET iarna

Iulia Crețu
30 ian 2012 1156 vizualizări
ENET-ul o mai tîrîie şi iarna aceasta: Guvernul pregăteşte o hotărîre prin care furnizorii de gaze sînt obligaţi să asigure combustibilul către CET-uri pe perioada iernii

Deputatul PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu, susţine că Ministerul Economiei va aloca nişte fonduri pentru ca ENET-ul să-şi poată asigura un stoc de păcură, în cazul în care temperaturile scad drastic sau furnizorul de gaze va reduce presiunea pe conducte, aşa cum s-ar putea întîmpla cînd caz de ger năpraznic, după cum se anunţă în această săptămînă. La finele anului trecut, ENET a fost în imposibilitatea de a arde păcură pentru că nu dispunea de aşa ceva, după cum a recunoscut chiar primarul Decebal Bacinschi. Totodată, Guvernul va elabora o HG pentru transformarea CET-urilor din ţară, inclusiv a ENET, în consumatori vulnerabili, neîntreruptibili pe perioada de iarnă. Decizia guvernanţilor i-ar obliga astfel pe cei de la GDF Suez, furnizorul de gaze naturale pentru societatea locală de termoficare, să nu mai întrerupă sau să limiteze alimentarea cu gaz, chiar dacă ENET înregistrează datorii pentru combustibil. Totuşi, legea nu-i va obliga pe cei de la GDF să nu oprească gazul în restul anului, pînă la recuperarea datoriilor ENET. “Am solicitat sume pentru asigurarea rezervei de păcură, am vorbit în acest sens cu Ministerul Economiei. Totodată, se doreşte trecerea CET-urilor din ţară, inclusiv a ENET-ului, la categoria consumatorilor vulnerabili, neîntreruptibili, indiferent de datorii, în perioada de iarnă. Previn oficialităţile locale că această HG va reuşi să ne treacă numai iarna. După sezonul rece, furnizorul de gaz poate opri oricînd”, a atenţionat Trăşculescu. Deputatul a completat că cel puţin pentru acest sezon rece preţul gazelor către ENET nu va fi scumpit, fabrica de căldură nefiind considerată mare consumator şi fiind facturată la fel ca populaţia. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.