Economic

Cursuri gratis pentru şomeri de la Plăcintă şi AJOFM

Aurelian Ivan
30 ian 2012 1972 vizualizări
încă un proiect marca Sorste, firma senatorului PDL Sorina Plăcintă, în colaborare cu Fundaţia "Zi Deschisă" şi AJOFM

Proiectul "Dezvoltarea competenţelor resurselor umane din zonele rurale ale judeţului Vrancea" oferă cursuri gratis pentru şomerii din mediul rural. Cei care au lansat acest program de pregătire a şomerilor sînt Sorste, firma senatorului PDL Sorina Plăcintă, în colaborare cu Fundaţia "Zi Deschisă" care deasemenea îi aparţine. Partener în acest proiect, care valorează 500.000 de euro, este AJOFM Vrancea. Grupul ţintă este de 80 de persoane, 40 din mediul rural care sînt în căutarea unui loc de muncă, 20 de persoane inactive şi 20 de şomeri. Cursurile îi califică pe şomeri în domeniile de ospătar şi vînzător în unităţi de alimentaţie, dar şi în funcţia de lucrător în hoteluri. La acestea se mai adaugă şi cursul de comunicare în limba engleză. 5% din cei care vor participa la acest program de pregătire şi se vor dovedi a fi cei mai buni, vor avea o slujbă sigură în grupul de firme Sorste sau la partenerii societăţii, după cum au anunţat responsabilii în acest proiect. Cursurile vor avea loc zilnic şi le sînt deduse participanţilor cheltuielile cu transportul. "Am iniţiat acest proiect plecînd de la faptul că incidenţa şomajului este semnificativ mai puternică în mediul rural decît în mediul urban, ponderea şomerilor în mediul rural fiind de 67%, faţă de 33% în mediul urban. De aceea ne-am propus să oferim o şansă acestor oameni din mediul rural", a spus managerul proiectului, Simona Popescu. Obiectivul principal al proiectului este diminuarea şomajului în zona rurală a judeţului. Cursurile ar trebui să înceapă la jumătatea lunii februarie şi se vor desfăşura pe o perioadă de cinci luni. "Am preluat deja documentaţia de înscriere la cursuri, sînt persoane care deja s-au înscris. Am reuşit să luăm legătura cu primăriile din Dumitreşti, Jitia şi Vintileasca, şi urmează şi altele. Cei mai mulţi interesaţi sînt bărbaţii", a spus Gabriel Bratosin, reprezentant al AJOFM, instituţie parteneră. Proiectul "Dezvoltarea competenţelor resurselor umane din zonele rurale ale judeţului Vrancea" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. (Aurelian IVAN)














În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.