Economic

Ultima zi pentru depunerea Declaraţiei 112

Mihai Boicu
25 ian 2012 1202 vizualizări
Plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salarii au astăzi termen limită pentru depunerea la Finanţe a Declaraţiei 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.

Formularul se depune lunar, pînă pe data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri. Pentru o serie de contribuabili, această declaraţie se depune trimestrial, cum sînt asociaţiile, fundaţiile sau alte entităţi fără scop patrimonial, persoane juridice care în anul anterior au avut un număr mediu de pînă la trei salariaţi exclusiv; persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de pînă la 100.000 de euro şi au avut un număr mediu de pînă la trei salariaţi exclusiv; persoanele juridice plătitoare de impozit pe venitul microîntreprindelor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de pînă la trei salariaţi exclusiv; persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale, precum şi persoanele fizice care exercită profesii libere şi asocierile fără personalitate juridice constituite între persoane fizice care au personal angajat pe bază de contract individual de muncă. „Începînd cu anul 2012, contribuabilii obligaţi la depunerea trimestrială a formularului 112, pot opta pentru depunerea lunară şi plată lunară pînă la data de 31 ianuarie 2012, prin depunerea declaraţiei de menţiuni”, precizează Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea într-un comunicat de presă. Formularul 112 se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin portalul e-Romania. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.