Economic

130.000 lei pentru manifestările de 24 Ianuarie din Piaţa Unirii

Ziarul de Vrancea
17 ian 2012 1757 vizualizări
La Focşani este aşteptat peste o săptămînă şi preşedintele Traian Băsescu, care nu a confirmat deocamdată prezenţa, ţinînd cont de situaţia tensionată din ţară u Inspectoratul Şcolar va găzdui sîmbătă un simpozion dedicat Unirii de la 1859 Pentru organizarea la Focşani a manifestărilor dedicate zilei de 24 Ianuarie, cînd se aniversează 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane,

Guvernul Romaniei a alocat suma de 50.000 lei. Această sumă se adaugă banilor deja alocaţi de Primăria municipiului Focşani pentru manifestări, respectiv 80.000 lei, din care vor fi cumpărate şi fulare tricolore pentru cei prezenţi. Instituţia Prefectului a înaintat deja invitaţii către Preşedinţie, Guvern, preşedinţii camerelor parlamentare, dar şi către alte oficialităţI locale şi centrale, aşteptîndu-se confirmări de prezenţă la evenimentul de peste o săptămînă. La Focşani este aşteptat şi preşedintele Romaniei, Traian Băsescu, care nu a lipsit de la aceste manifestări în ultimii ani. Ţinînd cont de situaţia tensionată din ţară, cînd mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva modului în care este guvernată ţara, o confirmare oficială a venirii preşedintelui nu există. În aceste zile se stabileşte programul exact al manifestărilor, care vor avea loc în Piaţa Unirii, după ce în ultimii ani s-au deasfăşurat în faţa Teatrului Municipal. “Avem în vedere invitarea a trei artişti, care să reprezinte cele trei provincii romane. De asemenea, va avea loc şi un moment evocator şi apoi retragerea cu torţe”, ne-a spus prefectul Sorin Hornea. Evenimentele dedicate zilei de 24 ianuarie sînt organizate de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria Focşani, care şi-au dat mîna pentru organizarea unitară a manifestărilor. Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunţat ieri că vor organiza sîmbătă, 21 ianuarie, un simpozion dedicat Unirii Principatelor Romane, eveniment aflat la cea de-a cincea ediţie. “Lucrările dedicate simpozionului devenit deja unul de tradiţie vor începe sîmbătă la ora 9.30 şi se vor ţine în aula Unirea Principatelor Romane din cadrul instituţiei. Sînt aşteptaţi profesori universitari din Bucureşti, Iaşi, Chişinău şi chiar din Ucraina”, a declarat Iordache Bostan, şeful învăţămîntului vrîncean. În cadrul simpozionului vor avea loc evocări ale evenimentelor şi personalităţilor de la 24 ianuarie 1859 şi cel mai probabil vor fi pregătite şi scurte momente artistice. (M. BEŞLEAGĂ, S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Vlad, acum 4480 zile, 21 ore, 13 minute, 10 secunde
De ce naiba nu pastreaza autoritatile fularele tricolore de la un an la altul? Putina economie domnilor!
anca, acum 4480 zile, 21 ore, 26 minute, 36 secunde
Cum i-ar sta sa joace HORA UNIRII, dupa toate jignirile care le-a primit?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.