Economic

Record de declaraţii la Finanţe în ianuarie: 12 formulare de depus

Mihai Boicu
17 ian 2012 1288 vizualizări
Contribuabilii au o lună grea în ianuarie deoarece pînă pe data de 25 trebuie să depună la organele fiscale nu mai puţin de 12 declaraţii

Numărul mai mare se datorează faptului că prima luna din acest an este termen de depunere pentru declaraţiile trimestriale, semestriale sau anuale. Formularul 100, privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, se înmînează Finanţelor şi pentru cei care au lunar această obligaţie, dar şi trimestrial. Declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozit pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, decontul de TVA, decontul special de TVA, declaraţia recapitulativă privind achiziţiile intracomunitare sînt alte formulare care trebuie depuse în următoarea săptămînă la Direcţia de Finanţe. Pînă pe 25 ianuarie este obligatorie declararea livrărilor, prestărilor şi achiziţiilor efectuate pe teritoriul naţional pentru semestrul II din 2011, în timp ce notarii publici vor raporta impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal din a doua parte a anului trecut. De asemenea, contribuabilii plătitori de TVA trebuie să comunice Finanţelor prorata provizorie care va fi utilizată în anul 2012. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.