Economic

Raed Arafat se întoarce

Ziarul de Vrancea
17 ian 2012 785 vizualizări
Iniţiatorul SMURD a acceptat să revină în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în urma unor discuţii purtate cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc

Raed Arafat va reveni în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat, la o săptămînă după ce şi-a anunţat demisia în urma unor neînţelegeri cu preşedintele Traian Băsescu. Primul care a confirmat revenirea doctorului a fost premierul Emil Boc. "În cursul aceestei zile (n.r. – ieri), domnul Raed Arafat a avut întîlniri atît cu preşedintele, cît şi cu mine, iar concluzia este aceasta: domnul Arafat îşi va relua postul de subsecretar de stat", a spus Boc. El a precizat că Arafat a avut o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii, Ladsilau Ritli. "Arafat rămîne acelaşi expert şi profesionist în domeniul pe care l-a consacrat şi va lucra, din fruntea ministerului, inclusiv la domeniul nou, va fi unul dintre membrii echipei de redactare a noii legi care vizează sănătatea", a spus şeful Guvernului. Întrebat de jurnalişti ce anume l-a determinat să decidă reinstalarea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii, Boc a arătat că există voinţă "din ambele părţi". "Existînd voinţă din ambele părţi, atît din partea lui Arafat, cît şi a noastră. Dacă cele două voinţe s-au întîlnit, cred că este bine ca profesioniştii şi specialiştii să îşi facă datoria în continuare şi să contribuie la perfecţionarea sistemului de sănătate", a afirmat premierul. El nu a dorit să răspundă de ce nu a existat această voinţă şi în urmă cu mai multe zile, reluînd doar ideea că Arafat a discutat, ieri dimineaţă, inclusiv cu Traian Băsescu.
Premierul a mai arătat că medicul Andrei Georgescu, care preluase postul de subsecretar de stat, a "optat" să revină la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în urma unei discuţii pe care a avut-o cu acesta şi i-a mulţumit pentru efort şi sprijinul pe care îl va acorda în continuare echipei de la Ministerul Sănătăţii.

"Motivul pentru care am plecat nu mai există"

Raed Arafat a declarat ieri că a fost şocat de susţinerea şi încrederea pe care populaţia o are în el, iar ce s-a întîmplat în ultimele zile, după plecarea lui din Ministerul Sănătăţii. "Ce s-a întîmplat după plecarea mea mi-a arătat că lumea are încredere în sistemul de urgenţă", a adăugat subsecretarul de stat. El a subliniat că din acest motiv consideră că se întoarce într-o poziţie dificilă, pentru că cerinţele sînt şi mai mari şi responsabilitatea este mai mare. Arafat a adăugat că motivul pentru care a plecat de la Ministerul Sănătăţii nu mai există, proiectul Legii sănătăţii care aducea schimbări sistemului de urgenţă fiind retras şi urmînd să se discute un nou proiect de act normativ. "Este normal că, în urma discuţiilor, la invitaţia preşedintelui şi a premierului, am acceptat să revin la aceeaşi funcţie, pentru a continua activitatea", a spus Raed Arafat. El a precizat că a spus cînd a plecat de la MS că este dispus să revină, pentru că rămîne persoană tehnică, care se ocupă de sistemul de urgenţă, împreună cu colegii lui.
Ritli Ladislau a declarat ieri că atît el, în calitate de ministru, cît şi UDMR, au susţinut necesitatea ca Raed Arafat să facă parte din echipa ministerială.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.