Economic

Coloana de stiri economice:Germania vrea să taie din aripile agenţiilor de rating

Ziarul de Vrancea
15 ian 2012 820 vizualizări
Cancelarul german Angela Merkel a declarat că reglementările care obligă unii investitori instituţionali să cumpere numai titluri cu rating AAA sînt prea rigide, după ce unul dintre liderii coaliţiei de guvernare a sugerat că agenţiile de rating sînt prea importante, transmite Reuters

Parlamentarul german Michael Meister, unul dintre liderii coaliţiei CDU care susţine cancelaria condusă de Angela Merkel, vrea modificarea legislaţiei astfel încît agenţiile de rating să nu mai fie atît de importante pentru investitorii instituţionali. La o zi după ce Standard & Poor's (S&P) a coborît raitngurile a nouă state din zona euro, inclusiv Austria şi Franţa, vicepreşedintele grupului parlamentar CDU din parlament a afirmat că instituţiile ar trebui să-şi poată efectuat propriile evaluări privind riscul şi să ia decizii independente de opiniile agenţiilor de rating din SUA. "Parlamentarii pot lua măsuri astfel încît anumiţi investitori să fie mai puţin dependenţi de analiza agenţilor", a arătat oficialul. În Germania şi în alte ţări dezvoltate, legea obligă unele fonduri de pensii şi alte tipuri de investitori instituţionali să investească numai în titluri cu rating maxim AAA.

Vînzările de coniac au crescut la un nivel record: Cinci sticle pe secundă

Vînzările de coniac la nivel mondial au atins un record anul trecut, de cinci sticle pe secundă, datorită cererii solide din China, potrivit asociaţiei patronale de profil BNIC, citată de Reuters. Numărul sticlelor de coniac vîndute a crescut anul trecut cu 6,4%, la 162,9 milioane, iar volumele au crescut cu 20% în China. De altfel, Orientul îndepărtat au generat peste o treime din cererea globală de coniac în 2011, înregistrînd o creştere de 14,4%. În Europa, vînzările de coniac au urcat cu doar 0,4%, la 46,9 milioane de sticle, în timp ce în America de Nord a fost înregistrată o creştere de 3,2%, la 50,8 milioane de sticle. Directorul general al Remy Cointreau a declarat pentru Reuters că este optimism în privinţa vînzărilor din acest an, cererea din Asia şi revenirea pieţei SUA compensînd pentru condiţiile dificile din Europa.

Renault vrea să producă circa 170.000 de vehicule Dacia în Maroc

Constructorul francez de automobile Renault intenţionează ca din 2013 să producă circa 170.000 de vehicule Dacia la noua fabrică din Tanger, Maroc, a declarat vineri Arnaud Deboeuf, directorul programului Entry al grupului, pentru vehicule low cost, transmite AFP. "Sperăm ca anul viitor să ajungem la capacitate maximă", a spus Deboeuf la o întîlnire cu presa. Fabrica din Tanger, care urmează să fie inaugurată la jumătate lui februarie, va fi dotată în primă etapă cu o linie de asamblare cu o capacitate de 170.000 de automobile pe an, capacitate care urmează să fie dublată în timp. Vehiculele low cost ale grupului Renault sînt vîndute sub marca Dacia în Europa şi alte ţări din regiunea mediteraneană şi sub marca Renault în restul lumii. În prezent, aceste vehicule sînt fabricate la uzina Dacia din Piteşti, dar şi în alte uzine, precum cele din Rusia şi Brazilia. La Tanger va fi produs un monovolum, Lodgy, care va fi comercializat în Franţa din primăvară, un vehicul utilitar, precum şi un al treilea model. Fabrica din Maroc va avea iniţial 2.600 de angajaţi, numărul acestora urmînd să ajungă la 6.000 în 2015, potrivit Renault.

Retailerul H&M deschide încă cinci magazine

Retailerul suedez H&M, care deţine 11 magazine în Romania, va deschide alte cinci în primăvara acestui an, toate în afara Bucureştiului, au declarat surse din piaţa de retail. "Magazinele vor fi deschise în complexul Palas din Iaşi, în mall-ul Armonia din Arad, în mall-ul Electroputere din Craiova, dar şi în Brăila şi Suceava", au spus sursele citate. H&M a deschis în noiembrie anul trecut două noi magazine în complexele Lotus Center Oradea şi Maritimo Shopping Center Constanţa, ajungînd la 11 unităţi în Romania, dintre care şase în capitală şi cinci în ţară. În afara celor două unităţi de la Oradea şi Constanţa, H&M mai are magazine în Timişoara, Cluj şi Braşov. Primul magzin H&M din Romania a fost deschis în martie 2011 în centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în Suedia 1947 şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Grupul H&M are peste 2.300 de magazine în 40 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză.

Preşedintele Adama a primit 675.000 euro la plecare

Fostul preşedinte şi fondator al Adama, David Flusberg, a primit 675.000 de euro la plecarea de la conducerea companiei, preluată în noiembrie de grupul austriac Immofinanz, urmînd ca şi ceilalţi fondatori ai dezvoltatorului, Dvir şi Isaac Cohen Hoshen, să încaseze sume similare. Grupul austriac Immofinanz a finalizat în noiembrie 2011 achiziţia a 69,22% din acţiunile Adama Holding, tranzacţie de 42,43 milioane euro, devenind astfel acţionar unic al dezvoltatorului imobiliar. Immofinanz a cumpărat acţiunile de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, o companie care administrează Lehman Brothers Marea Britanie şi de la acţionarii fondatori. "La semnarea contractului s-a stabilit ca Dvir Cohen Hoshen şi Isaac Cohen Hoshen (doi din cei trei fondatori ai Adama, n.r.) să continue să ocupe funcţiile de director executiv al companiei, respectiv cea de director executiv al Adama Romania, pentru o perioadă de un an de la data închiderii tranzacţiei. în acest sens, s-a stabilit ca în cazul în care compania va desface contractele celor doi directori sau în momentul în care contractele acestora vor expira, fiecare dintre ei vor primi plăţi compensatorii de 675.000 de euro", se arată într-un raport al Adama.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.