Economic

COLOANA de stiri internationale:Parlamentarii de la Chişinău încearcă pentru ultima oară sa aleagă şeful statului

Ziarul de Vrancea
11 ian 2012 948 vizualizări
Cunoscutul analist politic din Republica Moldova, Oazu Nantoi, expert în problema transnistreană, şi-a anunţat ieri disponibilitatea de a candida pentru funcţia de preşedinte, la alegerile care vor avea loc duminică.

Oazu Nantoi a declarat într-o conferinţă de presă că nu face parte din nici un partid, nu are interese economice şi ar fi un candidat potrivit în condiţiile în care ideea unui preşedinte apartinic se vehiculează tot mai mult în mediile politice. Liderii fracţiunilor parlamentare, care se află în negocieri pentru identificarea unei soluţii în vederea şedinţei parlamentului de duminică, au evitat să comenteze, deocamdată, declaraţiile lui Oazu Nantoi. Duminică, parlamentul de la Chişinău urmează să încerce din nou să aleagă şeful statului, riscînd să fie dizolvat în caz de eşec. Astăzi expiră termenul pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de preşedinte.

Satelitul rusesc se va prăbuşi în Oceanul Indian

Fragmentele sondei spaţiale ruse Phobos-Grunt, rămase pe orbită în jurul Terrei în loc să se îndrepte spre Marte, vor cădea în Oceanul Indian pe 15 ianuarie, a anunţat ieri agenţia spaţială Roskosmos. "Intervalul prevăzut pentru căderea fragmentelor Phobos-Grunt pe Terra a fost determinată între 14 şi 16 ianuarie, ca punct de referinţă pe 15 ianuarie 13.18 ora Moscovei" sau 09.18 GMT, potrivit unui comunicat al Roskosmos. "Data şi locul căderii fragmentelor din Phobos-Grunt vor fi precizate pe măsură ce se reduce înălţimea orbitei sale", precizează Roskosmos. Lansată pe 9 noiembrie, sonda Phobos-Grunt trebuia să se îndrepte spre un satelit al planetei Marte (Phobos), dar nu a reuşit să facă faţă forţei gravitaţionale şi înălţimea orbitei sale scade de atunci. Sectorul spaţial rus a avut un an foarte dificil, cu cinci eşecuri în 2011. Ultimul datează din 23 decembrie, cînd un satelit de comunicaţii militare şi civile Meridian a căzut în Siberia ca urmare a unei pene de motor a rachetei Soiuz care trebuia să-l plaseze pe orbită.

Procuror împuşcat mortal de un inculpat, în timpul procesului

Un inculpat l-a împuşcat mortal pe un procuror în cursul unui proces, într-un tribunal din oraşul Dachau, în sudul Germaniei, anunţă Ministerul Justiţiei din landul Bavaria. Bărbatul a deschis focul asupra reprezentantului Ministerului Public în timpul procesului, precizează Ministerul Justiţiei. "Bărbatul a fost arestat. Verificăm să vedem dacă au fost rănite şi alte persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Peter Griesser. "Numeroşi martori sunt în stare de şoc", adaugă el. Conform Ministerului Justiţiei, învinuitul, care iniţial nu era în stare de arest, a tras de trei ori asupra procurorului. Pe 1 iulie 2009, un german de origine rusă în vîrstă de 28 de ani a înjunghiat mortal o femeie originară din Egipt, în timpul unui proces desfăşurat la Dresda (estul Germaniei).

Hackerii israelieni se întrec cu cei saudiţi în divulgarea informaţiilor de pe cărţi de credit

Un hacker israelian a divulgat pe Internet detaliile a 217 carduri de credit aparţinînd unor persoane de origine saudită, în replică la recenta publicare a datelor a 20.000 de carduri de credit israeliene. Aceste date au fost făcute publice pe site-ul Pastebin de către un hacker care a folosit numele "Omer Cohen din Israel" sau "Oxmer". El menţiona pe Internet: "Hei, saudiţilor, iată cardurile voastre de credit, doar pentru voi!!!!". Pe site se găseau nume al unor persoane particulare, adresele lor de e-mail, numărul de telefon, precum şi detalii ale cardurilor de credit. Din cele 217 de carduri, 168 erau încă valide.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.