Economic

Turul Vrancei:Vrancea are 110 antrepozite active

Ziarul de Vrancea
11 ian 2012 1009 vizualizări
În judeţul nostru sînt 110 antrepozite fiscale active,potrivit situaţiei publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În evidenţele Agenţiei mai sînt 133 de antrepozite care au fost declarate inactive în ultimii ani, după ce nu au mai îndeplenit condiţiile necesare funcţionării.

Cele mai multe antrepozite le are Vincon SA, cel mai mare producător din vin din Vrancea. Societatea are nu mai puţin de 19 antrepozite fiscale care funcţionează potrivit reglementărilor legale, fiind unul dintre cei mai mari plătitori de accize din judeţ. Spre comparaţie, Vinexport are doar cinci antrepozite. Potrivit Codului Fiscal, produsele accizabile pot fi păstrate şi circula doar între aceste depozite, în condiţii strict prevăzute de lege. (M. B.)

„Băsescu s-a comportat ca un vătaf”

Deputatul Ciprian Nica este de părere că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia în cazul lui Raed Arafat, prin implicarea directă în apărarea proiectului Legii Sănătăţii. „Pe de o parte, Traian Băsescu a încălcat Constituţia atunci cînd s-a substituit ministrului sănătăţii şi a sugerat că medicul Arafat ar trebui să demisioneze din funcţia de subsecretar de stat, iar pe de altă parte, şeful statului a încălcat, din nou, Constituţia atunci cînd l-a chemat la Cotroceni pe medicul Tudor Ciuhodaru căruia i-a cerut CV-ul pentru a-l numi într-o funcţie de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii. În ambele cazuri, preşedintele Traian Băsescu a sărit peste ministrul sănătăţii, peste primul-ministru şi s-a comportat ca un vătaf pe moşie”, crede Ciprian Nica. (I. C.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.