Economic

Ziarul lui Oprişan are un nou editor: Georgică Noapteş

Mihai Boicu
12 ian 2012 2680 vizualizări
Trinec Serv SRL, firma care edita Monitorul de Vrancea, a fost dizolvată u locul său a fost luat de Media Uno SRL, societate la care sînt asociaţi directorul general Corina Trifan şi Georgică Noapteş, responsabilul cu ode al preşedintelui Consiliului Judeţean SC Trinec Serv SRL, editorul ziarului Monitorul de Vrancea, nu mai există, iar această sarcină a fost preluată de o altă firmă, în urma celei mai recente mişcări din mass media locală.

Tribunalul Vrancea a constatat printr-o hotărîre judecătorească dizolvarea societăţii, la solicitarea Registrului Comerţului, pe data de 29 septembrie 2011. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), firma a fost dizolvată în conformitate cu prevederile art. 137 din Legea 31/1990, a societăţilor comerciale. Acesta prevede că Tribunalul poate pronunţa dizvolvarea societăţii la solicitarea oricărei persoane interesate sau a ONRC dacă nu mai are organe statutare, nu a depus situaţiile financiare, şi-a încetat activitatea, nu are sediul cunoscut, nu îndeplineşte condiţiile privitoare la sediul social sau nu şi-a completat capitalul social.  Trinec Serv a fost deţinută de Corina Trifan, directorul cotidianului controlat din umbră de către preşedintele CJ Vrancea. Cel mai probabil dizolvarea s-a făcut chiar ca urmare a demersurilor deţinătorului firmei. Aceasta îşi desfăşura activitatea în spaţiul închiriat de la instituţia condusă de Marian Oprişan, la costuri destul de mici, pentru plata cărora s-a derulat şi un proces. Deocamdată nu se ştie care sînt motivele acestei mişcări. Cert este că Trinec Serv a avut pierderi importante în ultimi ani, peste 4 miliarde lei vechi anul trecut şi aproape 2 miliarde lei vechi în 2009. De asemenea, firma a avut datorii destul de mari şi către buget. La 30 iunie, Trinec Serv figura în evidenţele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu peste 6 miliarde lei vechi datorii la bugetul general consolidat al statului. Trei luni mai tîrziu, societatea nu se mai regăsea în evidenţele în ANAF.

Media Uno este noul editor al ziarului

Editorul Monitorului de Vrancea este în prezent firma Media Uno SRL, după cum reiese din datele publicate de Biroul Roman de Audit al Tirajelor. Firma a fost înfiinţată în anul 2002 şi îi are ca acţionari pe Georgică Noapteş, cel mai talentat şi prolific autor de ode al “baronului” Marian Oprişan, dar şi pe fosta jurnalistă Corina Trifan, care deţine şi poziţia de administrator. Obiectul de activitate este “activităţi ale agenţiilor de publicitate”. Media Uno SRL a avut în anul 2010 un număr de 16 angajaţi şi un profit substanţial, de 600.825 lei. Un asemenea profit nu a mai fost înregistrat din anul 2003, cînd PSD era la putere, iar firma se ocupa cu “activităţi de radio şi televiziune”, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. După 2005 şi pînă în 2009, societatea a mers aproape doar pe pierderi. Este posibil ca Trinec Serv şi mutarea întregii activităţi pe Media Uno să fi fost plănuită mai demult. Noul editor al Monitorului de Vrancea a înregistrat o creştere destul de mare a datoriilor la buget din iunie pînă în septembrie. Dacă la finalul trimestrului doi obligaţiile restante se ridicau la 6.195 lei, acestea au crescut după trei luni de aproximativ patru ori. (Mihai BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
donna, acum 4479 zile, 17 ore, 1 minut, 10 secunde
Mai bine sa fii lingaul unor oameni cerebrali si lucizi decat sa fiti lingaii unor alienati si dezaxati mintali.Circula o vorba in poporul MURITOR pentru care scrie Monitorul.Vorba e.....,,NEBUNUL citeste integral
Presa Libera, acum 4481 zile, 54 minute, 42 secunde
Marele Lingau de Sosetele a ajunns Mare Sef La Muritorul.....Pupincuristul este avansat va da-ti seama!!!!!Ce ""ODE"" pregateste el in acest an electoral MARELUI HAN!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.