Economic

Salariile vrîncenilor se menţin cu 30% mai mici decît în restul ţării

Mihaela Beșleagă
27 dec 2011 3989 vizualizări
Salariul mediu net în luna octombrie în Vrancea a fost de 1.049 lei/salariat u vrîncencele sînt mai muncitoare: rata şomajului printre doamne este mai mică decît la bărbaţi

Nici în ultimele luni din acest an salariaţii din judeţul Vrancea nu au cîştigat o leafă mai mare decît cea de pe tot parcursul anului. Astfel, în luna octombrie cîştigul salarial mediu net din Vrancea a fost cu 28,4% mai mic faţă de cel înregistrat pe total ţară, conform datelor transmise de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Vrancea. Cu toate acestea, comparativ cu luna septembrie, salariul vrîncenilor a înregistrat o uşoară creştere, cu circa 1,5%. „Cîştigul salarial mediu brut în luna octombrie 2011 în judeţul Vrancea a fost de 1.427 lei, cu 1,5% mai mare ca în luna septembrie 2011. Cîştigul salarial mediu net realizat în luna octombrie 2011 în judeţul Vrancea a fost de 1.049 lei/salariat, înregistrînd o creştere (1,1%) faţă de nivelul celui din luna septembrie 2011”, se arată în buletinul lunar transmis de DJS Vrancea. În ceea ce priveşte rata şomajului la nivelul judeţului Vrancea, aceasta era de 5,3% la data de 31 octombrie 2011, mai mare faţă de cea înregistrată pe total ţară (4,9%). Numărul şomerilor înregistraţi la aceiaşi dată era de 8.179 persoane,  potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea, cu 90 persoane mai puţine faţă de luna precedentă. Femeile reprezintă 44,6% din total şomeri. Rata şomajului pentru femei a fost mai mică decît cea înregistrată pentru bărbaţi (4,8% pentru femei, faţă de 5,8% pentru bărbaţi). Ponderea şomerilor în populaţia stabilă în vîrstă de 18-62 ani era de 3,3% ( 3,2% pe total ţară). La aceeaşi dată, cea mai mică rată a şomajului (1,7%) a fost înregistrată în Ilfov. Datele oficiale nu se potrivesc însă, de multe ori, cu datele privind numărul real al şomerilor, cei neindemnizaţi sau care nu sînt în evidenţele AJOFM fiind mult mai mulţi. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Titi, acum 4497 zile, 9 ore, 11 minute, 28 secunde
Ne meritam soarta, cu varf si indesat!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.