Economic

Statele G20 vor fi nevoite să ofere ajutor Europei, pentru a evita o criză

Ziarul de Vrancea
23 dec 2011 798 vizualizări
Statele G20 ar putea fi nevoite să ofere Europei "un oarecare ajutor" pentru a evita prăbuşirea zonei euro din cauza turbulenţelor de pe pieţele financiare, care s-ar putea transforma într-o "criză severă", a declarat ministrul canadian de Finanţe, Jim Flaherty, citat de Reuters

Flaherty nu a oferit detalii în intervenţia televizată la Canadian Broadcasting Corp, dar a criticat liderii zonei euro pentru că "nu fac destul" în privinţa soluţionării crizei, care este pe cale să devină "una foarte serioasă". El a adăugat că ţările cu economii mari din zona euro ar trebui să-şi recapitalizeze băncile din bani publici. "Asta nu exclude întreaga lume şi ţările G20, şi mă adresez colegilor mei din G20. Lumea a început să-şi dea seama că, în final, trebuie să oferim ajutor, într-un fel sau altul, să nu ne facem că nu vedem, pentru că repercusiunile prăbuşirii zonei euro ar fi globale", a afirmat Flaherty. El a arătat că Europa ar trebui să asigure cea mai mare parte din resursele unui plan global de combatere a crizei datoriilor de stat din zona euro. Ministrul canadian consideră că planul liderilor europeni de a contribui cu 200 miliarde euro la resursele Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru a ajuta statele de la "periferia" zonei euro "nu înseamnă prea mult", deoarece ar fi nevoie de cel puțin 1.000 miliarde euro. Canada şi-a temperat opoziţia faţă de o contribuţie suplimentară la FMI pentru a salva zona euro. "Dacă în final toate statele G20 vor oferi resurse suplimentare FMI, pentru a permite Fondului să se implice în rezolvarea crizei din zona euro, atunci cred că sprijinul ar fi generalizat, sincer din cauza fricii de o criză economică globală" , a spus Flaherty. Canada a respins pînă acum ideea contribuirii la un fond de salvare a zonei euro, considerînd că Europa dispune de suficiente resurse proprii pentru a combate criza, iar FMI este în primul rînd răspunzător de ajutorarea ţărilor sărace.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.