Economic

Tarifele hotelurilor le depăşesc cu 20% pe cele din Bulgaria

Ziarul de Vrancea
23 dec 2011 848 vizualizări
In ceea ce priveşte taxele aferente salariilor, plătite către stat, Romania se situeaza printre "ţările fruntaşe" la costul forţei de muncă, acesta fiind cu aproape 30 de procente mai mari decît în Bulgaria

Tarifele practicate de hotelurile romaneşti au scăzut cu 30% în acest an, fiind mai mici cu 5% decît cele din Ungaria şi la jumătate comparativ cu hotelurile din Austria, însă depăşesc cu 20% tarifele practicate de hotelierii bulgari, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). "Chiar şi în condiţiile majorării taxelor şi impozitelor, dublării costurilor pentru utilităţi şi a taxelor supradimensionate privind forţa de muncă, hotelierii romani au reuşit să scadă tarifele în 2011 cu 30 de procente faţă de anul 2010. Comparînd tarifele pentru o cameră dublă standard în hotelurile de trei, patru şi cinci stele din capitalele ţărilor cu care ne aflăm în concurenţă directă, s-a ajuns la concluzia că preţurile practicate de hotelierii din Romania sînt cu aproximativ 20% mai mari decît în Bulgaria, cu 5% mai mici decît în Ungaria şi cu 50% decît în Austria", se arată într-un comunicat al FPTR. În ceea ce priveşte taxele aferente salariilor, plătite către stat, Romania se situeaza printre "ţările fruntaşe" la costul forţei de muncă, acesta fiind considerabil mai mare, cu aproape 30 de procente, faţă de Bulgaria, comparabil cu Ungaria şi mai mare cu 11% decît Austria. De asemenea, Romania ocupă primul loc în topul ţărilor cu care concurează în turism în ceea ce priveşte numărul contribuţiilor la stat, respectiv zece, urmată de Ungaria şi Bulgaria, unde angajatorul trebuie să plătească opt taxe. "În aceste condiţii de majorare a costurilor cu întreţinerea şi contribuţii la stat atît de mari pentru angajaţi şi angajatori, hotelierii nu au posibilitatea de a oferi tarife mai mici menţinînd sau îmbunătăţind calitatea serviciilor. Ca urmare, oamenii de afaceri din turism se luptă pentru existenţă, şi în niciun caz pentru obţinerea unui profit care ar putea fi investit în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi în realizarea unei promovări externe eficiente. Este ca şi cum am trăi în două ţări diferite. Pe de o parte, patronii sînt obligati să ofere servicii la preţuri competitive, însă în plan secund se confruntă cu o serie de cheltuieli exagerate", se mai arată în comunicat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.