Economic

Bank of China vrea să intre pe piaţa romanească

Ziarul de Vrancea
23 dec 2011 1367 vizualizări
nunţul a fost făcut de Camera de Comerţ şi Industrie a Romaniei u în prezent, Bank of China deţine peste 1.000 de sucursale şi birouri în toată lumea, dintre care circa 20 în Europa

Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume, este interesată să intre pe piaţa romanească, a anunţat, ieri, Camera de Comerţ şi Industrie a Romaniei (CCIR), după o întîlnire între reprezentanţii Camerei şi cei ai instituţiei de credit. La întîlnire au participat, printre alţii, reprezentanţii sucursalei din Ungaria a Bank of China. "Zhang Gang (directorul general adjunct al Bank of China Ungaria, n.r.) a prezentat intenţiile Bank of China de a se stabili pe piaţa romanească. În prezent, Bank of China deţine peste 1.000 de sucursale şi birouri în toată lumea, dintre care circa 20 în Europa. După deschiderea sucursalei din Ungaria, aceştia analizează oportunitatea stabilirii şi pe piaţa din estul Europei", se arată într-un comunicat al CCIR. Bank of China este printre cele mai mari bănci din lume avînd, la 30 septembrie, active de aproape 1.400 miliarde euro. Activele din sistemul bancar romanesc se plasează puţin peste 80 de miliarde de euro. Sucursala din Ungaria a fost deschisă în 2003, aceasta fiind prima instituţie financiară lansată de Bank of China în Europa Centrală. în Europa Bank of China mai este prezentă cu filiale, birouri sau agenţii în Marea Britanie, Luxemburg, Olanda, Italia, Franţa, Germania şi Rusia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.