Economic

Se dă liber la trucat licitaţii în plin an electoral!

Ziarul de Vrancea
20 dec 2011 1159 vizualizări
Valorile pînă la care contractele publice pot fi atribuite prin cerere de ofertă vor fi majorate

Limitele maxime pînă la care instituţiile publice pot atribui contracte prin procedura cererii de oferte şi pentru a căror depăşire trebuie publicat un anunţ de intenţie pentru licitaţie vor fi ridicate, începînd cu anul viitor, la valori care vor rămîne valabile pentru o perioadă de doi ani. Noile praguri valorice valabile pentru procedurile de achiziție publică la nivel național vor fi introduse în baza unui regulament al Comisiei Europene şi vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2012, urmînd să fie aplicate tuturor procedurilor lansate după această perioadă, anunţă Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Astfel, plafonul echivalent în lei de 4,8 milioane euro pentru contracte de lucrări, în marja căruia autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte, va fi ridicat la cinci milioane euro. Plafonul a fost deja ridicat la sfîrşitul anului trecut, de la limita maximă iniţială de un milion euro. Aceeaşi procedură va fi aplicată şi pentru contractele de servicii, a căror limită maximă pînă la care se poate accepta atribuirea prin cerere de ofertă va fi majorată de la 193.000 euro la 200.000 euro, echivalent în lei. Majorări corespunzătoare vor fi aplicate şi în cazul limitei valorice în funcţie de care autoritatea contractantă trebuie să publice un anunţ de licitaţie în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. în acest caz, pragul valoric al unui contract de servicii va fi ridicat de la echivalentul în lei a 125.000 euro la 130.000 euro. ANRMAP transmite că aceste modificări sînt operate regulat de Comisia Europeană, ultima revizuire a pragurilor în raport cu rata inflației fiind efectuată în ianuarie 2010.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.