Economic

Producătorii din zootehnie se pot împrumuta pînă iau subvenţii

Mihai Boicu
18 dec 2011 1768 vizualizări
BRD a încheiat o nouă convenţie cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), dar şi cu Fondul de Garantare a Creditelor Agricole (FGCA) pentru a putea oferi credite crescătorilor de bovine, ovine şi caprine care beneficiază de subvenţii

Cum aceştia îşi vor primi ajutoarele abia anul viitor, împrumuturile vor fi utile pentru finanţarea capitalului de lucru pînă la momentul respectiv. În baza acestui acord, deţinătorii de ovine, caprine şi bovine vor putea beneficia de prefinanţarea subvenţilor  în baza unei documentaţii simplificate. Pentru o bovină ajutorul financiar acordat de stat este de 410 lei, iar pentru ovine şi caprine de 40 de lei pe cap de animal. Pentru proprietarii de suprafeţe de terenuri deja s-au acordat acest gen de împrumuturi, pentru că între timp s-a început plata subvenţiilor. “Toate societăţile mari au luat asemenea împrumuturi”, a precizat Octavian Vieru, directorul sucursalei APIA. Potrivit acestuia, un procent de 87,7% din cei 28.872 de beneficiari a primit avansul acordat din subvenţiile aferente acestui an, iar din decembrie s-a trecut la plata integrală a sumelor, operaţiune care va dura pînă în iunie 2012. (Mihai BOICU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.