Economic

Coloana de stiri economice: Ford a rechemat aproape 129.000 de modele sedan

Ziarul de Vrancea
11 dec 2011 1570 vizualizări
Grupul american Ford Motor a rechemat aproape 129.000 de sedan-uri Mercury Milan şi Ford Fusion vîndute în SUA în 2010 şi 2011, pentru verificarea şi repararea unei defecţiuni care poatea cauza căderea roţilor cu jante din oţel, transmite Reuters.

Maşinile au fost construite în 2009 şi 2010 în Mexic, iar defecţiunea ar putea fi cauzată de construcţia incorectă a unor piese. Ford a identificat pînă la finele lunii septembrie şase cazuri în care roţile modelelor respective au căzut în timpul mersului. Modelele cu jante din aliaj nu sînt afectate de problemă, menţionează compania. Vînzările Ford Fusion în SUA au crescut cu 15% în primele 11 luni din acest an, în defavoarea principalelor modele concurente, Honda Accord şi Toyota Camry.

Preşedintele Raiffeisen Bank: Băncile străine nu pleacă din Romania

Băncile străine nu vor pleca din Romania, oricît de mari ar fi problemele din zona euro, a declarat preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groeningen, la emisiunea "După 20 de ani". "O bancă va fuziona cu altă bancă, o bancă va vinde fransiza din Romania către altă bancă - atunci asta ar putea fi definit ca «a pleca». Ce nu văd este ca un jucător mare să plece din Romania. Avem nevoie de un proces de consolidare, avem prea multe banci care au aceleaşi ambţtii", a declarat Steven van Groeningen. Iar problemele financiare din vestul Europei fac imposibilă scăderea dobînzilor la creditele în euro. "La lei poate că vedem o scădere, dar la euro poate ca vedem o creştere", a afirmat preşedintele Raiffeisen Bank.

Punctul slab al acordului UE

Acordul de integrare fiscală şi coordonare a politicilor economice în zona euro şi la nivelul UE, cu excepţia Marii Britanii, este într-adevăr un pas înainte, însă pieţele se tem că nu abordează una dintre cele mai urgente necesităţi ale Europei, consolidarea creşterii economice, transmite Reuters. Investitorii cred că avansul de vineri ale burselor şi monedei euro nu va fi urmat de alte creşteri în următoarele zile, mai ales dacă agenţiile de rating vor decide să retrogradeze una sau mai multe dintre cele şase state cu rating AAA din zona euro. "Problema fundamentală în majoritatea ţărilor europene aflate în dificultate este creşterea datoriilor într-un ritm mai accelerat decît creşterea economică. Este o problemă veche, însă singura soluţie aflată pe masă este mai multă disciplină, mai multă austeritate", comentează managerul unui fond american. Cele 17 state ale zonei euro, plus alte nouă ţări din afara blocului monetar, au convenit vineri să semneze un nou tratat de guvernanţă fiscală, care va permite Bruxellesului să impună o disciplină bugetară strictă, împiedicînd guvernele să iasă din normele UE privind deficitul bugetar şi datoria de stat. Totodată, statele nu vor putea evita aplicarea integrală a programelor de austeritate. Astfel, investitorii consideră că ţările cu probleme nu vor putea să revină prea curînd pe creştere economică solidă, situaţie care va complica şi mai mult situaţia, ridicînd probabil gradul de îndatorare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.