Economic

Ajutor nesperat pentru Smithfield

Ziarul de Vrancea
11 dec 2011 1013 vizualizări
Profitul anual al Smithfield Romania poate creşte cu 20 milioane de dolari datorită deciziei Comisiei Europene de a permite Romaniei să exporte de la 1 ianuarie carne de porc, a declarat directorul general al grupului american, Larry Pope.

"Este o oportunitate de a îmbunătăţi contul de profit şi pierdere în Romania cu circa 20 milioane de dolari (...) în bază anuală", a afirmat Pope într-o conferinţă cu analiştii, întrebat despre efectele deciziei CE asupra operaţiunilor grupului american în Romania şi pe alte pieţe. Directorul financiar al grupului american, Bo Manly, a explicat că decizia CE va ajuta Smithfield Romania pe două fronturi - exportul către pieţe precum Europa şi Asia, dar şi creşterea vînzărilor către procesatorii romani de carne, care pînă acum nu puteau exporta produse obţinute din carne de porc de provenienţă locală. El a adăugat că Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din Romania, speră să încheie primele contracte de export pînă la sfîrşitul anului, menţionînd că, spre exemplu, preţurile de pe piaţa romanească sînt mai mici comparativ cu Ungaria. "Încă nu am exportat nimic şi sperăm să se întîmple asta undeva în următoarele 30 de zile, atunci vom afla cum stau lucrurile. Nu există niciun motiv pentru care Romania nu ar trebui să se bucure de aceleaşi avantaje pe pieţele asiatice precum celelalte operaţiuni de unde exportăm", a spus Manly. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că Romania va exporta în ţările Uniunii Europene zeci de mii de tone de carne de porc anual, începînd cu 2012, după ce Comisia Europeană şi-a dat acordul pentru reluarea exporturilor. "Comisia Europeană şi-a dat acordul pentru ca Romania să poată exporta carne de porc în ţările UE, începînd cu 1 ianuarie 2012. Este o mare realizare, pentru că se vor rezolva astfel problemele acestui sector", a spus Tabără.

,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.