Economic

Retrocedări pe terenurile Staţiunii de cercetare viticolă Odobeşti

Mihaela Beșleagă
10 dec 2011 2695 vizualizări
Membrii Comisiei Judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor s-au întrunit ieri în şedinţă sub conducerea prefectului Sorin Hornea.

În cadrul şedinţei a fost pusă în discuţie problema punerii în aplicare a unor sentinţe civile pentru retrocedări pe amplasamente administrate de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Odobeşti, amplasamente ce intră sub incidenţa Legii nr. 45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gh. Ionescu – Siseşti” şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare. „Pentru terenurile aflate în perimetrul administrat de unităţile publice de cercetare-dezvoltare, retrocedate proprietarilor în baza documentelor care atestă calitatea de proprietari, comisiile judeţene de aplicare a legilor fondului funciar atribuie terenuri în compensare instituţiei publice de cercetare-dezvoltare şi unităţilor de învăţămînt superior agricol şi silvic. Atribuirea în compensare a terenului retrocedat se face din patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului, în alte locaţii aflate în proprietate publică sau privată a statului, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în lege. De asemenea, în şedinţa de ieri au fost validate propunerile privind validarea dreptului de proprietate de la Comisiile Locale Bogheşti, Bordeşti, Chiojdeni, Cîmpineanca, Cîrligele, Dumbrăveni, Dumitreşti, Garoafa, Moviliţa, Paltin, Păuneşti, Popeşti, Răcoasa, Rugineşti, Spulber, Suraia, Ţifeşti, Mărăşeşti, Vidra, Măicăneşti şi Vînători. Din acestea, 21 de propuneri au fost formulate în urma unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile. De asemenea, în cadrul şedinţei de ieri au mai fost discutate şapte contestaţii depuse de cetăţeni împotriva măsurilor stabilite de Comisiile Locale Broşteni, Mera, Moviliţa, Păuneşti şi Valea Sării. Comisia Judeţeană urmează să se întrunească cu membrii Comisiei Locale Mera într-o şedinţă de lucru pe 19 decembrie, în care vor fi discutate aspecte tehnice privind punerea în aplicare a unor sentinţe civile privind reconstituirea drepturilor de proprietate pe care le au mai mulţi localnici.  (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.