Economic

Video!!!Coloana economica

Ziarul de Vrancea
9 dec 2011 3106 vizualizări
Lamborghini va promova noul Gallardo cu clipuri de pe Transfăgărăşan

Lamborghini va promova noul model Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale, lansat în această toamnă la Salonul de la Frankfurt, prin intermediul mai multor clipuri şi imagini realizate în această săptămînă pe Transfăgărăşan. Producătorul auto a ales Transfăgărăşanul ca loc de concepţie al spoturilor de reclamă, iar la discreţia care a însoţit filmările a contribuit faptul că drumul este închis pentru circulaţie în această perioadă. Maşina, care are un motor de 570 CP şi poate atinge 100 km/h în doar 3,4 secunde, a fost fotografiată şi filmată în această săptămînă pe Transfăgărăşan, urmînd ca imaginile să apară în broşura de prezentare a mașinii. Noul Lamborghini Gallardo va fi produs în serie limitată, de numai 150 de unităţi, şi va putea fi achiziţionat de anul viitor. Viteza maximă a fost şi ea limitată, la 320 km/h. În septembrie 2009, realizatorii emisiunii auto Top Gear, transmisă de BBC, au ales Transfăgărăşanul pentru a filma un episod dintr-un turneu mondial de promovare. Cei trei realizatori ai emisiunii au condus atunci un Lamborghini, un Ferrari şi un Aston Martin. Cele peste 800 de serpentine de pe parcurcursul lungimii de 92 de kilometri fac din Transfăgărăşan cea mai periculoasă, dar şi cea mai spectaculoasă şosea din Romania.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Trei mari bănci franceze au primit calificative mai mici

Agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat, ieri, ratingurile băncilor franceze Societe Generale, BNP Paribas şi Credit Agricole, din cauza problemelor de finanţare şi a deteriorării situaţiei economice în contextul crizei din Europa, transmite Bloomberg. Calificativele pentru credite pe termen lung au fost coborîte cu o treaptă, la "Aa3", iar cel al Societe Generale la "A1". Moody's a revizuit în scădere şi calificativele individuale ale celor trei bănci. "Condiţiile de lichiditate şi finanţare s-au deteriorat semnificativ. Probabilitatea ca băncile să se confrunte cu noi presiuni în privinţa finaţării a crescut, odată cu înrăutăţirea crizei datoriilor din Europa", potrivit comunicatului Moody's.  Cele trei bănci îşi menţin în continuare o "probabilitate ridicată" de sprijin din partea statului în caz că ar avea nevoie de sprijin, a adăugat agenţia. Retrogradarea instituţiilor de credit survine unei analize începute în iunie şi extinse pînă în septembrie, cînd Moody's a redus ratingurile pentru împrumuturi pe termen lung ale Credit Agricole şi Societe Generale, în timp ce a menţinut calificativul BNP Paribas. Standard & Poor’s a pus sub supraveghere ratingurile băncilor europene, inclusiv BNP Paribas, Societe Generale, Groupe BPCE şi Credit Agricole, pentru o posibilă retrogradare miercuri, odată cu plasarea sub supraveghere a calificativelor suverane pentru 15 ţări din zona euro. Temerile legate de lichiditatea băncilor franceze s-au intensificat, din cauza accesului tot mai dificil la finanţări de la fondurile monetare americane. Cele mai mari opt fonduri americane active pe piaţa monetară au redus plasamentele la băncile franceze cu 68% în noiembrie, de la 11,7 miliarde de dolari la 5,56 miliarde de dolari, şi au ales să facă afaceri cu instituţii de credit din Elveţia, Canada sau Japonia. Cele opt fonduri au redus împrumuturile către băncile franceze cu 76,8 miliarde de dolari în ultimele 12 luni. Societe Generale controlează în Romania grupul BRD.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Hotărîrea privind majorarea salariului minim, aprobată săptămîna viitoare

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, ieri, că săptămîna viitoare ar putea fi aprobată hotărîrea de Guvern privind stabilirea salariului minin brut la 700 de lei pentru anul 2012. "Este clar că discutăm despre salariul minim pentru anul 2012, ceea ce înseamnă intrarea în vigoare după 1 ianuarie 2012, şi noi considerăm că în cursul săptămînii viitoare putem să aprobăm această hotărîre de Guvern, pentru că am parcurs toate etapele de consultare, a fost transmisă şi la CES, am consultat şi partenerii sociali", a spus ministrul Muncii. Ea a precizat că pentru stabilirea salariul minim la 700 de lei s-a luat în calcul impactul bugetar şi că o asemenea măsură va avea un impact pentru aproximativ 125.000 de salariaţi din sectorul bugetar şi pentru 665.000 de salariaţi din sectorul concurenţial, conform datelor de la inspecţia muncii. Întrebată dacă vor exista sancţiuni pentru angajatorii care nu respectă o asemenea prevedere, ministrul Muncii a confirmat acest lucru, precizînd că vor exista verificări din partea inspecţiei muncii. "Sigur că da. Pe salariul minim garantat în plată la nivel naţional trebuie să respecte absolut toţi angajatorii din Romania, lucru care va duce cu siguranţă şi la verificări din partea inspecţiei muncii, lucru care va duce, şi aici este un impact pozitiv, la creşterea încasărilor pe contribuţii la şomaj, la pensii, la sănătate", a spus Sulfina Barbu. Ministrul a făcut aceste preziări răspunzînd întrebărilor ziariştilor, după ce a participat la şedinţa comisiilor de buget-finanţe, unde au fost adoptate bugetul Ministerului Muncii pe anul 2012 şi proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor. Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a declarat, ieri, la Comisiile de buget-finanţe, că la construcţia proiectulului de buget de stat pe 2012 s-a avut în vedere salariul minim de economie de 700 de lei, parlamentarii opoziţiei acuzînd că se încalcă legea. Deputatul PSD Viorel Ştefan a arătat că se încalcă legea deoarece proiectul de buget trebuie să fie construit pe normele legale în vigoare şi nu există o normă privind salariul minim de 700 lei. Ministerul Muncii propune ca salariul minim brut pe ţară lunar în 2012 să fie 700 de lei, reprezentînd 4,13 lei pe oră, la un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună, proiectul de Hotărîre fiind supus, joi, dezbaterii publice pe site-ul instituţiei. Potrivit proiectului de act normativ, începînd cu 1 ianuarie 2012, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la "700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2012 reprezentînd 4,13 lei/oră".


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Poliţe RCA, la vînzare în magazinele online

Magazinul online eMAG.ro a introdus în ofertă şi poliţe de asigurare de răspundere civilă auto (RCA), în urma unui parteneriat cu Netrisk Broker de Asigurare, şi are ca obietiv 3-5% din această piaţă, a anunţat Dante International, societatea care gestionează site-ul. "Asigurările se înscriu în categoria produselor şi serviciilor care promit o dezvoltare exponenţiala în mediul online al următorilor ani. (...) Pînă la sfîrşitul anului avem o promoţie speciala de lansare prin care oferim 15% discount pe loc la orice poliţa. Vizăm în primul an o cotă între 3 şi 5% din piaţa RCA", a declarat vicepreşedintele şi directorul de dezvoltare al eMAG.ro, Radu Apostolescu. Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), volumul primelor subscrise în 2010 din poliţe RCA a fost de 2,49 miliarde de lei, în creştere cu 10,7% faţă de anul 2009, în condiţiile în care numărul contractelor de asigurare încheiate a crescut cu 7,71%, 6,55 milioane. Poliţele RCA au o pondere de circa 30% în totalul subscrierilor din asigurări generale şi de viaţă, care în 2010 au totalizat 8,31 miliarde de lei. "Cea mai mare pondere în totalul poliţelor de asigurare încheiate în Romania în acest moment este reprezentată de asigurările de tip RCA. Dacă la nivelul întregii pieţe de asigurări peste 35% din vînzări sînt reprezentate de poliţele RCA, în mediul online ponderea acestora se apropie de 85%, datorită accesului facil la oferta extinsă, precum şi a modalităţii confortabile de comandă şi de primire a poliţelor, comparativ cu mediul offline", se mai spune în comunicat.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Proiectul de buget a fost aprobat de comisii

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat, ieri, cu 20 de voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul bugetului de stat pentru anul 2012. Parlamentarii din cele două comisii au dezbătut proiectul de buget timp de patru zile, nefiind acceptate decît cîteva amendamente. Comisiile aveau termen de finalizare a dezbaterilor pînă vineri, iar raportul să fie întocmit pînă pe 11 decembrie. Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2012 urmează să intre, luni, în dezbaterea plenului reunit. Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi-a exprimat speranţa ca şi în plen "bugetele să treacă la fel de repede".


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Leul cîştigă teren în faţa euro

Cursul de referinţă afişat de Banca Naţională a Romaniei (BNR) a scăzut, ieri, cu 0,32 bani, la 4,3397 lei/euro, şi a atins cel mai redus nivel din ultimele cinci săptămîni, datorită unui uşor optimism al jucătorilor de pe pieţele externe. Un curs de referinţă mai redus decît cel de vineri a fost publicat de BNR la 31 octombrie, cînd euro a fost cotat la 4,3243 lei. Banca centrală a aunţat, joi, o rată de schimb de 4,3429 lei/euro. Leul s-a depreciat, însă, în raport cu dolarul, paritatea avansînd cu 0,31 bani, de la 3,2421 lei/dolar, la 3,2452 lei/dolar. Totodată, moneda naţională a scăzut şi în faţa francului elveţian, BNR anunţînd un curs de referinţă de 3,5136 lei/franc. Rata este cu 0,31 bani peste paritatea oficială afişată de joi, de 3,5105 lei/franc. Primele transferuri de vineri pe cursul de schimb leu/euro au fost realizate la 4,3430 - 4,3450 lei/euro, cu 0,4 - 0,45 bani peste ultimele cotaţii de joi, de 4,3385 - 4,3410 lei/euro. Ulterior, cursul a urcat pînă la un maxim al primei ore de 4,3450 - 4,3470 lei/euro, însă apoi s-a întors pe scădere, în cadrul unor tranzacţii cu volume reduse de valută. în jurul orei 11:30, rata de schimb a atins un nivel minim al primei părţi a zilei de 4,3365 - 4,3385 lei/euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.