Economic

Udrea: Samsung ar putea realiza cadastrul general al ţării

Ziarul de Vrancea
5 dec 2011 2153 vizualizări
Grupul Samsung este interesat să realizeze cadastrul general al Romaniei, în parteneriat public-privat, acesta putînd fi primul proiect de acest fel derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a declarat luni ministrul de resort, Elena Udrea

"Se va merge pe o procedură de achiziţie pblică. Avem deja o companie interesată de realizarea cadastrului general, Samsung", a spus Udrea la prezentarea bugetului Ministerului Dezvoltării în comisiile parlamentare. Udrea s-a întîlnit în luna octombrie în Coreea de Sud cu reprezentanţii Samsung, cărora le-a propus să participe la licitaţia pentru realizarea cadastrului general sau la proiecte precum Sala Polivalentă sau un eco-cartier în Ghencea.

Creşterea preţurilor va fi sub aşteptări

Rata inflaţiei de la sfîrşitul acestui s-ar putea plasa sub nivelul de 3,3% prognozat de băncii centrale în ultimul raport trimestrial asupra inflaţiei, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. "S-ar putea ca în decembrie rata anuală să fie chiar mai mică decît ultima noastră prognoză. Cursul de schimb a fost relative stabil, în condiţiile în care am avut tensiuni evidente în zona euro, care s-au reflectat în deprecieri mult mai importante ale valutelor din Europa de Est. Rezervele valutare ale BNR se menţin la nivel înalt, chiar peste nivelul optim, dacă ne raportăm la rata de acoperire în luni de importuri", a spus Isărescu la debutul unui seminar privind corelaţia dintre rata inflaţiei şi masa monetară. BNR a revizuit în luna noiembrie în scădere prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an de la 4,6% la 3,3%, iar proiecţia pentru anul viitor a fost redusă de la 3,5% la 3%. Banca centrală ţinteşte pentru acest an o inflaţie de 2-4%. Preţurile de consum au crescut cu 0,64% în octombrie, după patru luni consecutive de scăderi, astfel că rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,55%, puţin peste minimul ultimilor 20 de ani înregistrat în septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.