Economic

Verde pentru laboratorul de măsurare a radiaţiilor mobilelor

Ziarul de Vrancea
1 dec 2011 1053 vizualizări
Autoritatea de reglementare în telecom - ANCOM a anulat licitaţia pentru laboratorul de măsurare a radiaţiilor emise de telefoanele mobile, contract estimat la 17,9 milioane de lei, după ce ofertele UTI Security Engineering şi Comtest au fost declarate inacceptabile şi respinse.

"Au fost depuse două oferte, respectiv, asocierea dintre Comtest şi Termo Fix şi asocierea dintre UTI Security Engineering, UTI Construction&Facility Management şi Romtek Electronics, acestea fiind declarate inacceptabile în conformitate cu prevederile articolului 36, aliniatul (1), litera b) din HG 925/2006, şi respinse în conformitate cu prevederile articolului 81 din acelaşi act normativ", se arată într-un anunţ al ANCOM publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro. Potrivit prevederilor invocate, autoritatea poate declara o ofertă inacceptabilă dacă a fost depusă de un ofertant care nu îndeplineşte una sau mai multe dintre cerinţele de calificare stabilite în documentaţia de atribuire sau nu a prezentat, conform prevederilor, documente relevante în acest sens. Comisia de evaluare este obligată să respingă ofertele inacceptabile şi ofertele neconforme, potrivit legislaţiei. Contactaţi, reprezentanţii ANCOM au declarat că licitaţia va fi reluată. "Ofertele au fost deschise la 5 octombrie şi au fost considerate inacceptabile de către comisia de evaluare. Ambele oferte au fost respinse întrucît nu au îndeplinit în totalitate cerinţele de calificare stabilite în documentaţia de atribuire. Licitaţia a fost anulată la 21 noiembrie, urmînd a fi reluată în perioada următoare", au spus reprezentanţii instituţiei. Potrivit anunţului de participare, publicat de ANCOM în 18 august, laboratorul urma să fie contruit în localitatea Prejmer (judeţul Braşov), pe un teren aflat în proprietatea instituţiei. Pentru realizarea laboratorului, autoritatea contractantă urma să achiziţioneze servicii de proiectare, lucrări de construcţii şi echipamente specifice, precum şi servicii de instruire pentru 12 angajaţi ai ANCOM. Durata contractului a fost stabilită la 20 de luni de la data atribuirii. Realizarea laboratorului ar fi fost susţinută din fondurile proprii ale ANCOM. Standardul de expunere pentru telefoanele mobile utilizează o unitate de măsură cunoscută sub numele de rata de absorbţie specifică (SAR - Specific Absorption Rate).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.