Economic

SIF Moldova a semnat cu Erste contractul de vînzare a acţiunilor BCR

Ziarul de Vrancea
30 nov 2011 958 vizualizări
SIF Moldova (SIF2) a semnat cu Erste Group Bank contractul care vizează preluarea pachetului de acţiuni deţinut la Banca Comercială Romană (BCR), termenii înţelegerii fiind similari celor din acordul încheiat cu celelalte patru SIF-uri.

"Erste Group Bank AG anunţă încheierea unui acord ferm cu SIF Moldova pentru a achiziţiona participaţia de 6% la BCR", se arată într-un comunicat al băncii autriece transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Astfel, în schimbul pachetului de 6% din acţiunile BCR, SIF Moldova va încasa 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) în numerar şi va primi un pachet reprezentînd aproximativ 1% din titlurile Erste. Acordul prevede că SIF Moldova renunţă la dreptul de a solicita listarea BCR, precum şi la dreptul de a încasa dividende speciale. Acţionarii SIF au aprobat luni tranzacţia prin care societatea de investiţii va transfera către Erste pachetul de acţiuni deţinut la BCR. SIF Moldova este ultima dintre SIF-uri care a agreat tranzacţia cu Erste. Acţionarii celorlalte patru SIF-uri au acceptat în octombrie şi la începutul lunii noiembrie, tranzacţia cu Erste, iar trei dintre acestea au semnat deja înţelegerea. Cele trei SIF-uri care au semnat sînt SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Muntenia (SIF4). SIF Oltenia a obţinut aprobarea acţionarilor, dar încă nu a semnat contractul final cu Erste. SIF Transilvania este singura care va ceda în acest an întregul pachet de acţiuni controlat la BCR, de 6%, iar celelalte patru SIF-uri vor face tranzacţiile în mai multe operaţiuni. Erste a preluat deja 6,23% din acţiuni de la SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia. Astfel, SIF Banat-Crişana a obţinut pentru 3,24% din acţiunile BCR suma de 50,7 milioane lei şi un pachet reprezentînd 0,45% din titlurile Erste. Totodată, SIF Muntenia a cedat 2,99% din acţiunile BCR pentru 0,66% din titlurile Erste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.