Economic

Un nou val de concedieri: 99 de vrînceni vor rămîne fără muncă

Sorin Tudose
27 nov 2011 2248 vizualizări
Decembrie şi ianuarie sînt lunile în care oamenii vor trebui să îşi găsească alte locuri de muncă

Disponibilizările de personal par să nu se mai termine, nici măcar la final de an. De la începutul lui 2011 şi pînă în prezent au fost făcute notificări de disponibilizări curente şi colective pentru 435 de persoane aflate sub contract cu 18 agenţi economici diverşi din judeţul Vrancea. Dintre aceşti foşti angajaţi peste 300 au rămas deja fără loc de muncă, urmînd ca în lunile următoare alţi aproape 100 de salariaţi să fie daţi afară din serviciu. Domeniile de muncă de unde au fost concediaţi cei mai mulţi oameni sînt construcţiile, industria alimentară, fabricarea băuturilor alcoolice, agricultură, comerţ, silvicultură, transporturi pe cale ferată şi administraţie publică şi apărare. “Din luna ianuarie şi pînă acum am primit notificări de disponibilizare pentru 435 de persoane. Dintre acestea 99 urmează a fi concediate în lunile decembrie şi ianuarie”, a declarat Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvînt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea. Venirea anotimpului rece explică într-un fel concedierile din agricultură şi construcţii, în vreme ce în sectorul public se fac disponibilizări pentru economii la bugetul de stat. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.