Economic

Investiţiile din 2005-2008 în terenuri, sursă de insolvenţe

Ziarul de Vrancea
21 nov 2011 697 vizualizări
Investiţiile realizate în perioada 2005-2008 în terenuri, în vederea dezvoltării de proiecte imobiliare, vor reprezenta în perioada următoare o sursă de proiecte de insolvenţă, deoarece în actualul context economic acestea nu mai sînt sustenabile, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR)

"Un număr tot mai mare de proiecte demarate în perioada 2006-2008 au fost sistate de către investitori, mulţi dintre aceştia renunţînd la dezvoltarea proiectelor încă dintr-o fază incipientă a acestora. De asemenea, investiţiile realizate în perioada 2005-2008 în bunuri de natura terenurilor, în speranţa dezvoltării unor proiecte imobiliare, proiecte ce în actualul context economic nu mai sînt sustenabile, vor reprezenta în perioada ce urmează o sursă de proiecte de insolvenţă", a declarat, într-un comunicat, Andreea Anghelof, managing partner al CITR. Reprezentanţii CITR apreciază că alături de firmele din sectorul imobiliar, cele din retail au rămas cele mai afectate de insolvenţă, fenomen care va continua însă şi în perioada următoare. "În linie cu tendinţele înregistrate în anii precedenţi cele mai afectate domenii vor fi şi pe viitor retailul şi imobiliarele. În cazul sectorului retail, principala dificultate cu care se confruntă companiile aflate în proceduri de insolvenţă rămîne lipsa capitalului circulant pentru finanţarea stocurilor, în condiţiile unei structuri rigide a costurilor şi a unor activităţi puternic sezoniere", menţionează sursa citată. Potrivit CITR, veniturile pe metru pătrat obţinute de retailerii din Romania continuă să fie la un nivel foarte scăzut, la fel ca şi marjele de profit care fac faţă cu greu cheltuielilor financiare generate de un grad mare de îndatorare. De asemenea, lipsa suportului din partea furnizorilor acestor societăţi constituie o barieră în derularea activităţilor de retail în cadrul procedurilor de insolvenţă. Astfel, că în ultimii ani, atît micile magazine de stradă, cît şi marile companii de distribuţie de bunuri de consum au fost afectate de insolvenţă. Printre principalele cauze care generează problemele pentru firmele de retail şi cele imobiliare se numără lipsa de finanţare, precum şi scăderea puterii de consum a populaţiei şi a cererii de imobile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.