Economic

UniCredit vrea să renunţe la operaţiunile din Europa de Est

Ziarul de Vrancea
13 nov 2011 637 vizualizări
Banca este prezentă în 22 de ţări europene, printre care şi Romania

UniCredit va aproba astăzi un plan de reorganizare care vizează consolidarea capitalului şi concentrarea pe pieţele din Italia, Germania şi Polonia, strategie care ar putea include şi renunţarea la unele operaţiuni din Europa de Est, a declarat o sursă apropiată situaţiei pentru Financial Times (FT). Banca italiană, prezentă în 22 de ţări europene, printre care şi Romania, se va concentra în Europa Centrală şi de Est pe diviziile din Polonia, Rusia şi Italia, a afirmat sursa citată. Tot luni, conducerea UniCredit va discuta dacă grupul va derula o emisiune de drepturi pentru a atrage fonduri de 5-7 miliarde de euro, susţin surse apropiate situaţiei. Reprezentanţii UniCredit au refuzat să comenteze informaţiile. Totodată, banca va anunţa şi închiderea operaţiunilor de investiţii şi tranzacţii financiare din Londra, decizia urmînd să afecteze 150 de locuri de muncă. Autoritatea Bancară Europeană a anunţat luna trecută că UniCredit are nevoie de 7,3 miliarde de euro pînă în iunie 2012, pentru a respecta reglementări mai stricte privind capitalul. Surse bancare au declarat pentru FT că UniCredit intenţionează să atragă suficiente fonduri pentru a respecta rata minimă de adecvare a capitalului, de 9%, cerută de autorităţile europene, dar şi pentru a susţine plata de dividende.  Planul de reorganizare va fi primul anunţ strategic al directorului general Federico Ghizzoni, de la preluarea postului, în urmă cu un an, de la Alessandro Profumo, care a condus UniCredit timp de 15 ani. Unicredit a pregătit investiţii de peste 100 milioane euro pentru Romania în următorii ani pentru extinderea reţelei cu 300 unităţi, dar ia în considerare totodată şi achiziţia unei bănci, avînd în vedere scăderea preţurilor pe piaţă, declara în octombrie Roberto Nicastro, directorul general adjunct al băncii. Nicastro, numărul doi în grupul UniCredit după Federico Ghizzoni, preciza însă că investiţiile planificate depind în foarte mare măsură de evoluţia economiei romaneşti. Pentru acest an, strategia de investiţii a băncii pentru Romania viza deschiderea a 50 de sucursale. Pînă în prezent au fost deschise doar 11, iar Nicastro estima că pînă la finele anului numărul sucursalelor nou deschise va ajunge la 15-20. Grupul italian controlează în Romania banca UniCredit ţiriac Bank şi mai multe firme de servicii financiare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.