Economic

Colana de stiri economice: Vodafone va vinde iPhone 4S la preţuri cuprinse între 0 şi 599 euro

Ziarul de Vrancea
4 nov 2011 1380 vizualizări
Persoanele interesate de iPhone 4S vor putea cumpăra terminalul începînd cu 11 noiembrie din reţeaua de magazine şi parteneri ai Vodafone Romania la preţuri cuprinse între 0 şi 599 euro, în funcţie de tipul de abonament şi configuraţia telefonului.

Astfel, cel mai performant terminal din gama iPhone al companiei americane Apple va fi disponibil la preţuri cuprinse între 0 şi 249 euro, în funcţie de versiune (16 GB, 32 GB şi 64 GB), pentru un abonament Mega 80 încheiat pe 24 luni la un tarif de 80 euro/lună, TVA inclusă. Utilizatorii Vodafone Romania care vor iniţia o pre-comandă pentru iPhone 4S vor primi o reducere de 10% la planul tarifar iPhone 39, tarifat cu 39 euro/lună, TVA inclusă, precum şi de livrare gratuită a terminalului. Livrarea se va face după data oficială de lansare, 11 noiembrie. Pentru abonamentul iPhone 19, tarifat cu 19 euro/lună (TVA inclusă) şi incheiat pe o perioadă de 24 luni, terminalul iPhone 4S 16 GB costă 399 euro. În cazul configuraţiei cu 32 GB, preţul terminalului se ridică la 499 euro, iar pentru varianta de 64 GB clientul va plăti 599 euro. Abonamentul iPhone 19 include 150 minute naţionale, 1.000 minute în reţea, 150 SMS-uri naţionale, 1.000 SMS-uri în reţea şi 500 MB trafic de date. Dacă se optează pentru abonamentul iPhone 39, tarifat cu 39 euro/lună (TVA inclusă), clientul va plăti 199 de euro pentru iPhone 4S 16 GB, 299 euro pentru iPhone 4S 32 GB şi 399 euro pentru iPhone 4S 64 GB. Abonamentul trebuie încheiat pe doi ani şi include 300 minute naţionale, 2.000 minute în reţea, 300 SMS-uri naţionale, 2.000 SMS-uri în reţea şi 1GB trafic de date. Cel mai scump abonament iPhone costă 59 euro/lună şi include 500 minute naţionale, 3.000 minute în reţea, 500 SMS-uri naţionale, 3.000 SMS-uri în reţea şi 1,5 GB trafic de date, iar terminalul iPhone 4S va putea fi achiziţionat la preţuri cuprinse între 149 şi 349 euro, în funcţie de configuraţie. Prin intermediul celor trei abonamente iPhone poate fi achiziţionat şi terminalul iPhone 4, în configuraţia de 8 GB, la preţuri cuprinse între 69 şi 299 euro. iPhone 4S a fost lansat de compania americană Apple la începutul lunii octombrie. În primele trei zile de la startul vînzărilor în magazine, în 14 octombrie, Apple a vîndut 4 milioane de bucaţi.

Tinerii cu şcoală sînt prinşi în capcana şomajului

Şomajul în această lume este focalizat în jurul tînărului cu şcoală, iar soluţia pentru această situaţie este adaptarea sistemului ducaţional la cerinţele de pe piaţa muncii, afirmă reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tănăsescu. "Tinerii educaţi fac ca şomajul să fie cel mai ridicat. şomajul în lumea aceasta e focalizat în jurul tînărului cu şcoală, care a ieşit de pe băncile unui institut şi nu poate să acceadă pe piaţa muncii", a spus Tănăsescu, prezent la un seminar organizat la BNR.  El spune că soluţia se află la nivelul sistemului educaţional, unde studiile pentru generţia tînără trebuie adaptate cerinţelor de pe piaţa muncii. "Este din păcate o concluzie a zilelor noastre. Pătura tînară este cea mai frustrată (…). în momentul unei crize puternice este cea mai dezavantajată", a mai spus Tănăsescu.

Mucibabici: Statul să dea un exemplu de chibzuinţă populaţiei!

Statul trebuie să dea un exemplu şi să cheltuiască fiecare ban public în mod chibzuit, cu responsabilitate faţă de de toată populaţia Romaniei, care este chemată să economisească, afirmă preşedintele Deloitte Romania, George Mucibabici "În perioada în care lucram la FMI, unul din mottourile lansate în negocierile cu diverse state spunea că pentru a stimula economisirea în mediul privat exemplul trebuie să îl dea statul. Şi culmea, că sîntem într-un paradox cînd sistemul public este chemat să contribuie la stimularea economiei. Deci, fiecare ban public trebuie cheltuit în mod chibzuit, cu responsabilitate faţă de de toată populaţia Romaniei, care este chemată la economisire", a spus Mucibabici, la un seminar organizat la BNR. Mucibabici a fost reprezentantul Romaniei la FMI a fost în perioada 1994-1996. El a adus în discuţe ideea economisirii în contextul în care Romania are nevoie de investiţi ş finanţre, iar ultimele studii arată că volumul investiţilor străine directe nu-ş va reveni curînd la valorile de dinaintea crizei.  "Investiţiile locale trebuie să aibă resurse. în sistemul financiar trebuie să avem economisire. Ecnomisirea trebuie stimulată prin diverse vehicule, dar la fel de importantă este destinaţia acestor economisiri', a arătat şeful Deloitte. Romania a atras investiţii străine directe în luna august de doar 21 milioane de euro. După primele opt luni, investiţiile străine directe totalizează 1,126 miliarde de euro, la jumătate faţă de perioadă corespunzătoare din 2010. Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a Romaniei (BNR) a redus miercuri pentru prima dată în ultimul an şi jumătate rata dobînzii de politică monetară, cu 0,25 puncte procentuale, de la 6,25% la 6%, dînd astfel un semnal pentru revigorarea creditării şi susţinerea creşterii economice. BNR se aşteaptă ca ajustarea treptată a condiţiilor monetare reale să se reflecte în nivelul dobînzilor practicate la creditele acordate de băncile comerciale, dar aminteşte în acelaşi timp importanţa stimulării procesului de economisire internă, inclusiv prin remunerarea adecvată a depozitelor.

Profitul net al BRD a scăzut cu 19%

BRD - Groupe Societe Generale a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 382 milioane lei (90 milioane euro), după standardele romaneşti de contabilitate, în scădere cu 19% faţă de cîştigul din perioada similară a anului trecut, şi provizioane cu 14% mai mici. În primele nouă luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 474,1 miloane lei. BRD a constituit în perioada ianuarie-septembrie a acestui an provizioane de 904 milioane lei. "Cel de-al treilea trimestru al anului s-a remarcat prin persistenţa unei cereri scăzute de servicii bancare, în condiţiile în care economia nu şi-a revenit încă, iar creşterea ei este una destul de modestă. în acest context, am continuat să ne concentrăm pe îmbunătăţirea nivelului de eficienţă operaţională. Calitatea rezultatelor obţinute în acest domeniu este demonstrată de nivelul cheltuielilor generale, care au fost menţinute la un nivel constant comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior", a declarat, într-un comunicat, preşedintele - director general al BRD, Guy Poupet. Venitul net bancar a scăzut cu 9%, la 2,404 miliarde euro (571,6 milioane euro), iar cheltuielile operaţionale au crescut cu 1%.

Cîştigul salarial mediu net a urcat cu 9 lei

Cîştigul salarial mediu nominal net a fost în septembrie de 1.464 lei, în creştere cu 0,6% (9 lei) faţă de august şi cu 9,3% comparativ cu aceeaşi lună din 2010, cele mai mari valori înregistrîndu-se în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante. Astfel, în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale cîştigul salarial net a fost de 4.027 lei, iar în hoteluri şi restaurante de 866 lei, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS). Cîştigul salarial mediu nominal brut a fost în septembrie de 2.017 lei, în creştere cu 12 lei faţă de august. În luna analizată, nivelul cîştigului salarial mediu net a înregistrat, în aproape egală măsură, atît creşteri, cît şi scăderi faţă de luna precedentă. Majorările s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanţă, trimestriale şi pentru "ziua petrolistului"), plăţii concediilor de odihnă din fondul de salarii, plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte), a disponibilizărilor de personal cu salarii mici. Cea mai semnificativă creştere a cîştigului salarial mediu net, de 27,2%, s-a înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale.

Marea Britanie are planuri de rezervă pentru dispariţia euro

Marea Britanie a pregătit planuri pentru posibilitatea dispariţiei monedei euro din cauza crizei datoriilor suverane din Europa, a declarat, vineri, ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, citat de AFP. Întrebat, la summit-ul G20 de la Cannes, dacă guvernul britanic are pregătit un plan pentru această situaţie, Osborne a afirmat: "Marea Britanie şi executivul britanic se pregătesc pentru toate situaţiile" Marea Britanie nu face parte din zona euro. "Asta se aşteaptă lumea de la noi şi este responsabilitatea noastră faţă de cetăţenii britanici. Facem planuri. Administrăm datoria şi situaţia Marii Britanii, dar ne pregătim şi pentru ceea ce ne poate afecta la nivel mondial sau din zona euro", a adăugat el. Criza din Grecia pus sub semnul întrebării viitorul zonei euro, scrie AFP.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.