Economic

În ce condiţii poate creşte salariul minim pe economie

Ziarul de Vrancea
4 nov 2011 1105 vizualizări
UNPR: În funcţie de evoluţiile economice, putem avea în vedere o creştere a salariului minim

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, ieri, după discuţiile cu reprezentanţii FMI, BM şi ai CE, că, în funcţie de evoluţiile economice din 2012, Guvernul poate avea în vedere o majorare a salariului minim. Diaconescu a spus că în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, s-a convenit că, în termeni de prudenţă economică, Guvernul poate evalua, în a doua jumătate a anului 2012, posibilitatea majorării salariului minim. "Există spaţiul economic şi financiar pentru a avea în vedere, în a doua jumătate a anului 2012, o astfel de decizie", a afirmat el. Liderul UNPR a evitat să indice eventuale procente ale unei posibile majorări. "Nu avem deocamdată date sau simulări în acest sens. Nu încurajez ideea de a face speculaţii, pentru că nu depindem doar de ceea ce se întîmplă în economia romanească, ci şi de cum evoluează situaţia economică pe plan european", a declarat el. Diaconescu a mai menţionat că măsurile de stabilitate luate de Guvern pînă acum conduc la ideea că în 2012 nu vor fi necesare noi măsuri de austeritate în ceea ce priveşte pensiile şi salariile. Preşedintele Traian Băsescu a reiterat, joi, după întîlnirea avută cu membrii delegaţiei FMI, BM şi CE, că nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile şi salariile din sectorul bugetar. "Cert este că nu se vor reduce cheltuielile cu pensiile şi cu salariile. Deci acest lucru este agreat de Guvern, troica (FMI, UE şi Banca Mondială - n.r.), şi am fost si eu informat astăzi, cum am mai fost informat şi la discuţia trecută, că nu acesta este obiectivul, reducerea salariilor", a reafirmat Băsescu. Şeful statului as-a întîlnit, joi, la Cotroceni, cu membrii delegaţiei FMI, BM şi UE. Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, joi, la conferinţa organizaţiei UNPR Bucureşti, că speră că Guvernul va indexa salariile bugetarilor în a doua jumătate a anului 2012. "Vom indexa salariile, sper să putem în a doua jumătate a anului să le dăm înapoi romanilor ce le-am luat", a anunţat Elena Udrea.

,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
PP-DD alt partid de cacat, acum 4547 zile, 19 ore, 12 minute, 37 secunde
Acest anunt este facut de partidul tradatorilor, al fripturistilor, al lichelelor cu dosar penal, al sefului mafiei personale a lui Adrian Nastase, al lui Miki Spaga,al unui partid cu 0% in sondaje. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.