Economic

Vincon îi ajută la munci pe podgoreni, cu condiţia să-i vîndă strugurii

Mihai Boicu
30 oct 2011 785 vizualizări
Georgel Costache mizează pe seriozitatea podgorenilor vrînceni în acest parteneriat

Producătorul de vinuri intenţionează ca începînd cu anul viitor să-i ajute pe viticultori cu substanţe pentru stropit cu condiţia ca aceştia să-i vîndă recolta. “Noi îi putem ajuta pentru că achiziţionăm substanţe la preţuri mai bune avînd în vedere că luăm în cantităţi mari. De asemenea, substanţele sînt de calitate bună. Pînă acum nu făcut acest lucru, pentru că exista o neîncredere că nu îşi vor vinde producţia la noi, dar am decis să fim mai deschişi. Nu am stabilit o limită minimă de suprafaţă, dar depinde foarte mult de seriozitatea producătorului”, a declarat Georgel Costache, directorul general al Vincon. Preţurile de achiziţie ale strugurilor vor fi cele de pe piaţă la momentul respectiv. În această toamnă preţurile de pe piaţă au fost mai mari decît cele oferite de producătorul de vin la centrele sale de achiziţie. Cu toate acestea, reprezentanţii Vincon spun că au cumpărat cantităţi mari de struguri de la podgoreni, în special struguri de soi, cum ar fi merlot, sauvignon blanc sau muscat ottonel, unde preţurile au fost mai mari. Pe de altă parte, viile societăţii au avut în acest an o producţie peste media judeţului, şapte tone la hectar. Potrivit datelor Direcţiei Agricole Vrancea, producţie medie de struguri la hectar în judeţ a fost de circa 5,6 tone. “Anul acesta din punct de vedere al calităţii a fost unul de excepţie şi drept urmare şi vinurile vor fi de excepţie. În primul rînd strugurii au fost sănătoşi şi au acumulat o cantitate mare de zahăr. Dar cel mai important a fost faptul că aromele de struguri au ajuns la maturitate, iar cei care au avut instalaţii de fermentare au reuşit să păstreze aromele în vin. Cine are instalaţie de fermentare la 17 – 18 grade păstrează aromele, cine fermentează la 30 de grade le pierd”, a adăugat Georgel Costache.  (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.