Economic

Prima confiscare a averii la sesizarea ANI

Ziarul de Vrancea
27 oct 2011 761 vizualizări
Procesul a început în urmă cu zece ani

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărît confiscarea a 130.000 de dolari, parte nejustificată din avere de fostul manager al societăţii de administrare a imobilelor aflate în proprietatea Primăriei Braşov, Dan Vele, sentinţa fiind prima dată într-un astfel de caz, reclamat de ANI. În  martie 2001, SC RIAL SRL Braşov a sesizat PNA cu privire la Dan Vele, fost administrator al firmei, pentru nedepunerea declaraţiilor de avere nici la numirea şi nici la eliberarea din funcţie, solicitînd declanşarea procedurii de cercetare a averii. După 9 ani de tergiversări prin diferite instanţe, în noiembrie 2010, dosarul ajunge pentru a doua oară la ICCJ, în urma unui recurs al Parchetul şi al Agenţiei Naţionale de Integritate. După alte patru termene de judecată (2 februarie, 30 martie, 1 iunie şi 21 septembrie 2011), ÎCCJ amînă de patru ori pronunţarea (28 septembrie, 5 octombrie, 12 octombrie şi 19 octombrie 2011). Abia ieri, magistraţii au admis sesizarea PNA, continuată de ANI şi Ministerul Finanţelor, constatînd că Dan Vele şi soţia sa au efectuat cheltuieli nejustificate în valoare de 129.517,80 de dolari. ICCJ a dispus confiscarea acestei sume şi i-a obligat pe cei doi să o plătească (echivalentul în lei, 400.081 lei) în termen de şase luni de la data pronunţării hotărîrii, care este irevocabilă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.