Economic

Ministrul Finanţelor şi-a înghiţit limba din cauza previziunilor economice

Ziarul de Vrancea
18 oct 2011 1029 vizualizări
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a refuzat, ieri, să comenteze reducerea drastică a prognozei de creştere economică a Romaniei de către BERD, limitîndu-se doar la a spune că sînt diferite instituţii care au dat prognoze de creştere cu diferenţe foarte mari

"Sînt diferite instituţii şi bănci care dau anumite prognoze. Eu spun că trebuie să aşteptăm prognoza care o să o dea Uniunea Europeană în zilele următoare. Se discută şi o să vedem. Am văzut că diferite bănci sau diferite instituţii au dat prognoze de creştere cu diferenţe foarte mari", a declarat Gheorghe Ialomiţianu. Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a fost prezent marţi, la şedinţa Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, unde a discutat cu senatorii despre bugetul anului 2012. El a spus că faţă de stategia bugetar-fiscală aprobată în această vară va fi făcută o ajustare "în jos" a creşterii economice pentru 2012, prognozată iniţial la 3,5%. "Legat de 3,5% (creştere economică prognozată - n.r.) consider că acea prognoză de creştere nu va sta la baza elaborării bugetului. îmi doresc ca noua prognoză să fie cît mai aproape de 3,5%. Toate ţările UE au făcut ajustări în jos privind prognoza de creşetere economică", a mai spus Ialomiţianu. BERD a redus drastic prognoza de creştere economică a Romaniei în 2012, cu 2,7 puncte procentuale, la 1,1%, din cauza expunerii mari la economia Greciei, o revizuire mai amplă între statele în care banca este prezentă fiind aplicată doar Slovaciei. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (EBRD) anticipa în iulie că PIB-ul Romaniei va avansa anul viitor cu 3,8%. Pentru 2011, BERD a modificat în scădere prognoza cu 0,4 puncte procentuale, la o creştere economică de 1,5%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.