Economic

Coloana de stiri economice:Tinerii agricultori ar putea primi subvenţii mai ridicate cu 25%

Ziarul de Vrancea
14 oct 2011 823 vizualizări
Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, ieri, la conferinţa "Mediafax Talks about Agriculture" că potrivit propunerilor CE privind PAC în perioada 2014-2020, tinerii fermieri beneficiază de o plată directă la hectar cu 25% mai ridicată, în primii cinci ani după instalare

El a spus că această sumă va fi acordată pe lîngă prima de instalare. "Am introdus prin noua schemă de subvenţionare directă a agricultorilor şi o susţinere specifică prin plăţi directe complementare pentru tinerii agricultori care preiau sau îşi creează o fermă, în primii cinci ani după instalare. Dincolo de prima de instalare care se dă prin programul de dezvoltare în momentul de faţă şi care va fi menţinută (...) , propunem ca după 2014 să existe şi o plată directă la hectar cu 25% mai ridicată pentru tinerii fermieri în primii cinci ani după instalare", a spus Cioloş. El a explicat că propunerea a plecat de la ideea că în primii cinci ani de la instalare, presiunea este cea mai mare asupra unui tînăr agricultor, "pentru că trebuie să investească mult ca să fie performant, şi de multe ori are probleme cu creditarea la bancă, cu garanţiile".

Ford va începe producţia B-Max la Craiova în mai 2012

Ford Romania va începe producţia de serie a monovolumului B-Max în luna mai a anului viitor, după ce în martie şi aprilie vor avea loc o probă generală şi testarea motoarelor EcoBoost, potrivit prefectului judeţului Dolj, Nicolae Giugea. "În luna martie se va face o probă generală, în aprilie se vor testa motoarele, iar în mai se va da startul producţiei B-Max", a spus Giugea, în urma unei vizite la uzina de la Craiova. Prefectul a spus că Ford va produce 120.000 unităţi anul viitor, pentru ca apoi să crească la 300.000 de maşini. "Şi fabrica de motoare are un volum de 300.000 de unităţi", a afirmat Giugea. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că va discuta cu repezentanţii Ministerului Transporturilor pentru realizarea unui drum expres pe care să fie transportate maşinile produse la Craiova. B-Max este un monovolum de clasă mică, model al cărui concept a fost prezentat pe 1 martie la Salonul Auto de la Geneva. B-Max va fi construit exclusiv în Romania. La sfîrşitul lunii martie, la uzina de la Craiova a fost finalizată instalarea liniilor de producţie, atît cea pentru modelul B-Max, cît şi pentru noile motoare EcoBoost de 1 litru, cel mai mic şi performant motor produs de constructorul american. Pînă în luna iunie, Ford a investit 450 de milioane euro în operaţiunile pe care le desfăşoară la Craiova, proiect pentru care compania americană s-a angajat prin contractul de privatizare să aloce 675 milioane euro.

Sony Ericsson va produce numai smartphone-uri

Producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri, intrînd mai puternic în concurenţă cu rivali precum Apple şi subliniind importanţa implicării Sony, în contextul speculaţiilor că grupul nipon ar putea prelua integral compania, transmite Reuters. Sony Ericsson a anunţat, ieri, o rvenire pe profit pentru trimestrul al treilea, cu un cîştig de 31 milioane de euro, peste aşteptările analiştilor. În trimestrul al doilea, Sony Ericsson a înregistrat o pierdere de 42 de milioane de euro. Compania se aşteaptă, însă, la o intensificare a presiunilor asupra rezultatelor financiare, în parte din cauza încetinirii economiei globale.  "Dacă problema încrederii consumatorilor continuă, va afecta industria telefoniei mobile", a spus directorul general, Bert Nordberg, într-un interviu. Săptămîna trecută, o sursă apropiată situaţiei a declarat, pentru Reuters, că Sony discută achiziţia participaţiei de 50% a Ericsson la compania mixtă. într-un interviu pentru Reuters, Nordberg a refuzat să comenteze informaţia. Analiştii consideră că Sony Ericsson, al nouălea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, poate reuşi să atragă clienţi ai rivalilor doar dacă ar fi complet integrat în oferta mai largă a Sony şi ar obţine acces la active ale gigantului japonez, precum PlayStation sau cataloagele de muzică.

Vînzările de retail din SUA au urcat cu 1,1%

Vînzările de retail din SUA au înregistrat în septembrie cea mai rapidă creştere din ultimele şapte luni, de 1,1% faţă de august, după ce consumatorii au depăşit unele temeri legate de declinul burselor şi impasurile politice, oferind un nou impuls recuperării economice, transmite Reuters. Evoluţia din septembrie a fost susţinută de vînzările puternice pe piaţa auto, potrivit datelor prezentate, vineri, de Departamentul Comerţului. Creşterea a depăşit estimarea de 0,7% prezentată de analiştii consultaţi de Reuters. în plus, avansul anunţat luna trecută pentru august a fost revizuit în urcare la 0,3%. Cheltuielile de consum reprezintă două treimi din activitatea economică din SUA, iar datele Departamentului Comerţului sugerează că avansul PIB la sfîrşitul trimestrului al treilea ar putea fi mai mare decît se anticipa. Fără piaţa auto, vînzările au urcat cu 0,6% în septembrie, peste aşteptările de 0,3%.

Merkel pune tunurile pe piaţa financiară

Cancelarul german Angela Merkel a respins ieri criticile la adresa politicii sale referitoare la zona euro, afirmînd că este inacceptabil ca aceia care solicită măsuri curajoase pentru combaterea crizei datoriilor să se opună în acelaşi timp măsurilor de reglementare a pieţelor financiare. Merkel a afirmat la o conferinţă organizată de sindicatul german IG Metall că G20 nu a reuşit să îşi respecte promisiunea de a nu lăsa nereglementat niciun produs, jucător financiar sau vreo piaţă de profil, transmite Reuters. Ea a spus că va cere la summitul G20 care va avea loc în Cannes la începutul lunii viitoare măsuri pentru problema "băncilor prea mari pentru a cădea" şi pentru activităţile bancare "din umbră". În comentarii adresate voalat Statelor Unite şi Marii Britanii, Merkel a criticat ţările din afara zonei euro care refuză să accepte propunerile de taxare a tranzacţiilor financiare. "Nu se poate ca cei din afara zonei euro care ne-au presat în mod repetat să luăm măsuri cuprinzătoare împotriva crizei datoriilor să se asocieze în acelaşi timp pentru a respinge introducerea taxei pe tranzacţiile financiare. Este inacceptabil", a spus Merkel. Ea a adăugat că actorii pieţelor financiare trebuie să suporte costurile de combatere a crizei şi că va insista în acest sens pînă va reuşi, cel puţin în Europa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.