Economic

Garanţia de bună execuţie se va putea plăti pe parcursul lucrării

Mihaela Beșleagă
13 oct 2011 2065 vizualizări
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să schimbe regulile de plată a sumelor reţinute firmelor care realizează lucrări publice drept garanţie de bună execuţie.

Astfel, proiectul legislativ al Finanţelor prevede că această garanţie se poate constitui prin reţineri din sumele plătite la facturile parţiale, eliberate la încheierea etapelor de pe parcursul derulării contractului. Executantul are obligaţia de a deschide un cont la o bancă agreată şi de autoritatea contractantă, aflat la dispoziţia acesteia. Suma depusă iniţial în acest cont nu poate fi mai mică de 0,5% din valoarea contractului. Diferenţa va fi reţinută pe parcurs, la eliberarea facturilor parţiale. Noile prevederi legislative, dacă vor intra în vigoare, îi vor ajuta pe agenţii economici, deoarece aceştia nu mai trebuie să pună la dispoziţia autorităţii publice toată suma care se constituie drept garanţie de bună execuţie. Aceasta se ridică la 5% din valoarea contractului, potrivit legislaţiei în domeniu, iar în unele cazuri poate fi o problemă deoarece din cauza crizei economice disponibilităţile financiare ale firmelor s-au redus foarte mult. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
nimeni, acum 4576 zile, 22 ore, 52 minute, 7 secunde
Stimata, Ministerul nu vrea sa schimbe nimic. Ceea ce expui matale in articol este una din modalitatile de constituire a garantiei de buna executie. Daca citeai OUG 34/2006 nu scriai asemenea prostii!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.