Economic

Coloana de stiri economice:Sony are probleme majore cu LCD-urile Bravia

Ziarul de Vrancea
12 oct 2011 1029 vizualizări
Compania niponă Sony va rechema 1,6 milioane de televizoare LCD, produse sub brandul Bravia, după mai multe incidente în care aceste modele au scos fum, a declarat, ieri, un oficial Sony, citat de Reuters

Incidentele, 11 la număr, care au implicat şi topirea unor piese, au avut loc în Japonia, dar componente defecte ar putea afecta televizoare vîndute în toată lumea, a anunţat Sony.  Majoritatea televizoarelor au fost vîndute în 2007-2008 în Europa şi SUA, iar în număr mai restrîns în Japonia şi alte regiuni ale lumii. Compania îşi va anunţa clienţii prin intermediul site-ului şi prin email.

Cel mai puternic bancher din lume riscă să-şi piardă slujba

Preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, arhitectul măsurilor neconvenţionale pentru stabilizarea economiei SUA în timpul crizei, a fost aspru criticat la o dezbatere a Partidului Republican pentru alegerea candidatului la preşedinţie, organizată de Bloomberg şi Washington Post. Mesajul republicanilor: "Bernanke, dacă un republican cîştigă Casa Albă în 2012: eşti concediat", notează Reuters. Întrebat dacă sînt valide revendicările protestatarilor de pe Wall Street privind inegalitatea veniturilor şi influenţa prea mare a băncilor, fostul purtător de cuvînt al Casei Albe Newt Gingrich a răspuns: "Dacă vor să schimbe cu adevărat lucrurile, prima persoană care trebuie concediată este Bernanke, un preşedinte dezastruos al Rezervei Federale. Bernanke a cheltuit în secret miliarde de dolari salvîndu-i pe unii şi lăsîndu-i pe alţii să se prăbuşească. Cred că este greşit şi deformat ca cineva să aibă atîta putere secretă", a spus Gingrich. Bernanke, fost profesor la Princeton, a fost numit preşedinte al Fed chiar de preşedintele republican George W. Bush şi a fost renumit în funcţie de democratul Obama în 2009. Actualul mandat al şefului Fed se încheie în ianuarie 2014. "Nu l-aş menţine pe Bernanke. Aş alege pe cineva apropiat mie", a spus Mitt Romney, favorit în alegerile interne din Partidul Republican pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Congresmenul Ron Paul a criticat politica Fed din ultimele decenii, dar în special pe Bernanke. Paul l-a numit pe predecesorul lui Bernanke, Alan Greenspan, drept un "dezastru" din cauza politicilor care au alimentat bule speculative. "Bernanke complică problema. Accelerează bulele speculative de două ori mai repede decît Greenspan", a adăugat el. De altfel, Ron Paul este un critic constant al activităţii FED din ultimele decenii.

EBay vrea să extindă colaborarea cu Facebook

EBay intenţionează să anunţe extinderea colaborării cu Facebook, a declarat o sursă apropiată situaţiei, transmite Reuters. Compania de comerţ online şi Facebook au în prezent un parteneriat care permite achiziţia de publicitate şi credite pentru Facebook prin intermediul PayPal, sistemul de plăţi electronice al eBay. Sursa a precizat că eBay va prezenta totodată un nou serviciu de identificare pentru clienţi, numit PayPal Access. EBay se aşteaptă ca aproape 4.000 de persoane să participe la conferinţa X.commerce care va avea loc pînă vineri. Evenimentul marchează lansarea oficială a noii divizii X.commerce a companiei, care vizează dezvoltatorii de software pentru comerţul electronic. EBay încearcă să încurajeze dezvoltatorii din afara companiei să creeze aplicaţii pentru platformele sale destinate comerţului online, în special în privinţa comerţului prin intermediul telefoanelor mobile. La sfîrşitul lui septembrie, Katie Mitic, şefa platformei pentru marketing mobil a Facebook, a intrat în board-ul eBay, provocînd speculaţii că cele două companii lucrează la noi parteneriate.

Investitorii privaţi pierd pînă la 50% la obligaţiunile greceşti

Pierderile investitorilor privaţi în obligaţiunile Greciei ar putea fi de 30%-50%, în al doilea program de sprijin financiar, în loc de nivelul de 21% convenit iniţial, au declarat miercuri oficiali din zona euro, citaţi de Reuters. Ţările din zona euro reanalizează termenii celui de-al doilea program de susţinere financiară pentru Grecia, convenit în iulie, pentru că recesiunea din statul elen este peste aşteptări, iar dobînzile din piaţă s-au schimbat între timp. Inspectorii internaţionali consideră că economia elenă nu va reveni la creştere pînă în 2013, faţă de estimarea iniţială 2012, ceea ce, împreună cu întîrzierea reformelor structurale şi a privatizărilor, majorează necesarul de finanţare al Greciei. Costurile suplimentare trebuie redistribuite între guverne şi investitorii privaţi. Liderii din zona euro au convenit pe 21 iulie să acorde Greciei, împreună cu FMI, o nouă finanţare de 109 miliarde de euro, pînă la jumătatea lui 2014. În plus, în conformitate cu un acord de restructurare voluntară a datoriilor, creditorii ar fi urmat să îşi asume pierderi de circa 21% din valoarea actuală netă a obligaţiunilor elene deţinute. Astfel, contribuţia investitorilor privaţi la susţinerea Greciei era estimată la 50 de miliarde de euro pînă la jumătatea lui 2014.

Apel pentru salvarea euro

Liderii europeni trebuie să coopereze pentru rezolvarea crizei din zona euro, întrucît soluţiile naţionale pot conduce doar la disoluţie, consideră, într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul Financial Times, miliardarul George Soros şi alţi 95 de lideri politici, economişti şi şefi de companii. "Criza din zona euro are nevoie de o soluţie acum. Actualele măsuri sînt prea puţin, prea tîrziu şi precipită instabilitatea din sectorul financiar global. Euro este departe de a fi perfect, după cum a evidenţiat criza. Dar răspunsul este de a-l îmbunătăţi şi nu de a-i permite să submineze, posibil să distrugă, sistemul financiar global", se arată în scrisoare. Printre semnatarii scrisorii se regăsesc, printre alţii, fostul preşedinte al Finlandei Martti Ahtisaari, fostul premier ungar Gordon Bajnai, vicepreşedintele Senatului italian, Emma Bonino, preşedintele consiliului director al companiei Coca-Cola Hellenic, George David, fostul ministru al Economiei din Turcia Kemal Dervis, fostul vicecancelar german şi ministru de Externe Joschka Fischer, vicepreşedintele UniCredit Giuseppe Scognamiglio, fostul premier polonez Tadeusz Mazowiecki, fostul secretar general al NATO George Robertson, preşedintele onorific al grupului Lafarge, Bertrand Collomb, fostul ministru de Externe al Franţei Bernard Kouchner, fostul secretar general al NATO.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.