Economic

Coloana de stiri economice: IKEA retrage de pe piaţă un cortul BUSA pentru copii

Ziarul de Vrancea
6 oct 2011 1198 vizualizări
Retailerul de mobilă IKEA a decis să retragă de pe piaţă, inclusiv din Romania, cortul pentru copii Busa şi să ramburseze banii clienţilor care l-au achiziţioant, după ce a primit mai multe sesizări privind defecte de funcţionare

Grupul suedez a primit trei sesizări de la clienţi cu privire la firul metalic din care este alcătuit cadrul de susţinere al cortului BUSA, care s-a rupt în timpul utilizării, şi a retras produsul de la vînzare din toate magazinele din lume. "Toate componenetele produsului au fost re-testate atît de laboratoarele IKEA, cît şi de un laborator extern. Testele au arătat că firul metalic nu este suficient de rezistent şi poate ceda dacă este supus la presiune prea mare. De aceea, compania a decis să retragă imediat cortul pentru copii BUSA de pe piaţa mondială", se arată într-un comunicat al IKEA Romania. Cortul BUSA a intrat în gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toată lumea la 1 august anul acesta şi a fost retras de la vînzare pe 22 august, după prima sesizare. Corturile au fost produse în Vietnam şi au fost vîndute în număr de 97.800 bucăţi la nivel mondial. Magazinul IKEA din Bucureşti a comercializat 516 produse la preţul de 39,99 lei şi nu a primit nicio sesizare. Grupul suedez a deschis în 2007 magazinul din Romania, situat în nordul Bucureştiului. Centrul comercial a avut în anul de catalog 2010, respectiv 1 septembrie 2009 - 31 august 2010, vînzări de 327,4 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de perioada similară anterioară.


Guvernul pregăteşte un pachet pentru bunăstarea păsărilor şi porcinelor

Producătorii agricoli vor primi ajutoare financiare în valoare de circa 200 milioane euro în perioada 2011-2012, inclusiv pentru motorina utilizată în lucrări, fiind pregătit şi un pachet de măsuri pentru "bunăstarea păsărilor şi porcinelor", conform premierului Boc şi ministrului Agriculturii. Ajutorul financiar va fi acordat în baza unor hotărîri aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului. Premierul a precizat că începînd cu 16 octombrie vor fi efectuate plăţile pentru suprafaţă, respectiv un avans de 42 euro/hectar, restul plăţilor urmînd să fie efectuate la sfîrşitul anului. La rîndul său, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, că autorităţile romane vor discuta, luni, la Uniunea Europeană, despre un pachet de măsuri "în favoarea bunăstării păsărilor", în valoare de 195 milioane lei, dar şi pentru "bunăstarea şi protecţia porcinelor", de 155 milioane lei.

Microsoft este interesat din nou de preluarea Yahoo

Microsoft ar putea face o ofertă pentru preluarea Yahoo, gigantul software reapărînd printre potenţialii cumpărători ai companiei după încercarea eşuată de achiziţie din 2008, au declarat pentru Reuters surse apropiate discuţiilor. Yahoo, cu o valoare de piaţă de 20 miliarde de dolari, este "curtată" de numeroşi investitori, precum Providende Equity Partners, Hellman & Friedman, Silver Lake Partners sau gigantul chinez de comerţ electronic Alibaba şi fondul rus de investiţii DST Global, cărora li se alătură Microsoft, potrivit surselor citate. Acţiunile Yahoo au crescut cu 10,1% după apariţia informaţiilor, însă au coborît uşor ulterior. Microsoft a închis miercuri la New York în urcare cu 2,2%. Microsoft ar putea căuta un partener pentru preluarea Yahoo, a adăugat una dintre surse, fără a da alte detalii. Decizia finală şi lansarea unei oferte formale ar putea fi însă împiedicate de divergenţele din conducerea Microsoft privind oportunitatea prezentată de scoaterea Yahoo la vînzare, a afirmat o sursă oficială din cadrul gigantului software. Una dintre "taberele" din interiorul Microsoft vrea neapărat cumpărarea Yahoo, considerînd că are un bun potenţial de creştere şi ar fi o bună modalitate de a investi cîteva miliarde de dolari. Yahoo a respins în 2008 o ofertă de 47,5 miliarde de dolari din partea Microsoft, decizie considerată o gafă din partea directorului general de atunci, Jerry Yang.

Parcul eolian OMV Petrom a început să producă

OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, a anunţat ieri că a început la 1 octombrie operaţiunile comerciale în cadrul parcului eolian Dorobanţu, investiţiile totale pentru acest proiect fiind de circa 90 de milioane de euro. Parcul eolian are o capacitate instalată de 45 MW şi este situat în Dobrogea, zonă cu un potenţial eolian ridicat. "Îmi face o deosebită plăcere să anunţ începerea operaţiunilor comerciale în cadrul parcului eolian Dorobanţu. Această investiţie reprezintă o confirmare a angajamentului nostru de a furniza energie în Romania", a declarat într-un comunicat transmis Bursei Hilmar Kroat-Reder, membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de gaze şi energie. Parcul este dotat cu 15 turbine Vestas -V90 cu capacitate de 3 MW fiecare. Construcţia parcului a început în a doua jumătate a anului trecut şi s-a finalizat în luna iulie a acestui an. Ulterior, împreună cu Vestas, furnizorul turbinelor, s-au efectuat testele necesare pentru punerea în funcţiune a turbinelor. De asemenea, s-au efectuat o serie de teste împreună cu Transelectrica pentru a se verifica integrarea parcului în sistemul energetic naţional.

Volksbank Romania dă semne de viaţă

Volksbank Romania relansează produsele destinate operaţiunilor bancare de zi cu zi, oferta urmînd să cuprindă doar trei tipuri de conturi curente, faţă de şase anterior, a anunţat ieri banca. Noile conturi curente Volksbank au fost adaptate profilului utilizatorului de servicii bancare din Romania: Oferta de bază (Contul de Salarii) include un cont de salariu în lei şi un cont de card, ambele fiind gratuite, în timp ce pentru clienţii care utilizează frecvent serviciile bancare vor fi disponibile si aplicaţiile de Mobile Banking, notificări prin SMS şi Direct Debit (Contul Gold). Noua ofertă de conturi curente pentru persoane fizice mai include Contul Simplu şi Contul Gold. Contul Simplu include funcţionalităţile contului de salarii, la care se adaugă posibilitatea de a folosi un card multi-valută (care are ataşat un cont curent în lei şi unul în euro), serviciul de Internet Banking şi Direct Debit. Contul Gold, care va fi lansat în perioada următoare, va include facilităţile Contului Simplu, la care se adaugă Mobile Banking, SMS Notification, asigurări de călătorie, precum şi bonificarea unei dobînzi superioare. În septembrie, Volksbank Romania a anunţat că reporneşte creditarea prin lansarea împrumutului "Casa", destinat achiziţiei de locuinţe, primul produs de acest gen după o pauză de aproape 2 ani în activităţile de creditare.













În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.