Economic

Coloana de stiri economice:Romtelecom a deschis un call center în Bacău

Ziarul de Vrancea
30 sep 2011 1781 vizualizări
Romtelecom Business Solutions, divizia Romtelecom de soluţii IT şi de comunicaţii, a deschis la Bacău un call center pentru externalizarea proceselor de afaceri (BPO), pentru clienţii companii din ţară şi din străinătate, intrînd astfel pe un nou segment de activitate.

"Acest nou domeniu de activitate are potenţialul de a crea locuri de muncă pentru locuitorii din zona Bacăului, avînd ca obiectiv angajarea a cîtorva sute de agenţi pînă la sfîrşitul anului viitor, în funcţie de numărul de contracte încheiate. Call center-ul se va adresa în special clienţilor companii din Romania, dar şi celor din străinătate, pe termen lung obiectivul fiind de a funcţiona după un orar 24/7", se arată într-un comunicat al companiei. Unitatea a funcţionat pînă în prezent ca proiect pilot. Managerii Romtelecom vor administra operaţiunile din cadrul call center-ului, inclusiv cele de training pentru agenţi, iar o companie separată va asigura personalul necesar, în funcţie de contractele în derulare. Divizia Romtelecom a fost înfiinţată în 2007, ca urmare a nevoii tot mai mari de serivicii specializate şi dedicate pentru afaceri, oferind companiilor, printre altele, soluţii de voce, date şi internet, fix şi mobil. Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă şi are ca acţionari grupul elen OTE - 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor - 45,99%. Principalii concurenţi ai companiei sînt RCS&RDS şi UPC Romania.

GM va introduce primul airbag din lume între scaunele din faţă

General Motors (GM) va introduce pe unele dintre vehiculele sport utilitare (SUV) produse primul airbag din lume care se declanşează între scaunele din faţă, în caz de coliziune laterală, transmite AFP. "Este primul airbag de acest tip la nivel mondial", a declarat un purtător de cuvînt al grupului, Sharon Basel. Airbag-ul, care va fi montat pe partea dreaptă a scaunului şoferului, va fi introdus pe versiunile din 2013 ale vehiculelor sport utilitare Buick Enclave, GMC Acadia şi Chevrolet Traverse, se arată într-un comunicat al GM. "Chiar dacă nicio tehnologie nu protejează toate părţile corpului şi nu previne orice posibilă vătămare, airbag-ul central va funcţiona în corelare cu celelalte airbag-uri şi cu centura de siguranţă", a arătat Gay Kent, director pentru siguranţa vehiculelor GM. Noul airbag este dezvoltat în colaborare cu furnizorul japonez de elemente de siguranţă auto Takata.

Grecia vrea să reducă salariile angajaţilor publici cu pînă la 40%

Guvernul elen vrea să reducă salariile a 100.000 de angajaţi publici, circa 15% din totalul forţei de muncă a statului, cu pînă la 40%, pentru a economisi un miliard de euro, potrivit planurilor discutate de executiv cu reprezentanţi ai UE, FMI şi Băncii Centrale Europene, scrie Kathimerini. Proiectul, care elimină diferenţele de salarizare dintre ministere şi o serie de bonusuri, va conduce la reducerea salariilor a 14,5% din angajaţii publici cu 25-40%, au declarat surse pentru publicaţia elenă. Planul autorităţilor prevede un salariu brut de bază de 780 de euro pentru angajaţii publici, acesta urmînd să se aplice noilor angajaţi cu educaţie de nivel mediu. Salariul maxim, pentru cei cu studii superioare şi vechime la locul de muncă, va fi de 2.200 de euro. Unele bonusuri mai mici vor fi păstrate. Majoritatea angajaţilor publici, 546.000 sau 78% din total, nu vor înregistra o schimbare majoră a salariului, în timp ce pentru 7,2%, sau 52.000, remuneraţia va creşte uşor. Majorarea se datorează creşterii salariului minim în sectorul public de la 711 euro în prezent la 780 de euro. Guvernul a calculat că schimbarea structurii de plată va conduce la o reducere cu 20% a chletuielilor pentru salariile angajaţilor. Grecia ar putea economisi astfel 200 de milioane

SUA vrea să vîndă o insulă, terenuri şi drumuri, pentru a reduce deficitul

Autorităţile federale americane analizează măsuri inedite pentru a reduce deficitul bugetar, prin vînzarea unei insule, a sediilor unor tribunale, posibil o pistă aeriană, vehicule puţin utilizate, drumuri, clădiri, terenuri şi chiar frecvenţe de emisie TV. Operaţiunea este agreată de ambele partide politice, Democrat şi Republican, situaţie rară la Washington în această perioadă, notează cotidianul New York Times. Insula Plum, pe care statul vrea să o vîndă, face parte din statul New York şi este prezentată de autorităţile americane drept 840 de acri (340 de hectare) de "litoral cu nisip, privelişti frumoase şi un port". Fost sediu al Centrului pentru Boli ale Animalelor, insula ar putea avea nevoie de "unele remedii pentru probleme biologice". Vînzarea rapidă de proprietăţi ale statului nu va acoperi nici pe departe deficitul bugetar, propunerea urmînd să aibă un impact modest. Întrucît statul american deţine peste un milion de proprietăţi, posibilităţi sînt destule, afirmă susţinătorii proiectului. Casa Albă anticipează că ar putea obţine pînă la 22 de miliarde de dolari în următorul deceniu, însă circa 80% din sumă ar fi asigurată prin scoaterea la licitaţie a frecvenţelor de emisie TV, despre care preşedenţia SUA consideră că pot fi folosite pentru internet wireless în bandă largă.

Taxa de pod va fi majorată

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania (CNADNR) va majora, luni, taxele pentru trecerea podurilor peste Dunăre de la Feteşti - Cernavodă şi Giurgeni - Vadu Oii, după reducerile oferite pe timpul verii, la valori între 8 şi 11 lei în funcţie de tipul de vehicul. Astfel, tarifele de trecere vor fi de 9 lei pentru autoturisme şi vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, la podul de la Giurgeni-Vadu Oii şi de 8 lei pentru pentru motociclete, inclusiv cele cu ataş, la podul de la Feteşti-Cernavodă şi 11 lei în cazul autoturismelor şi vehiculelor cu masa de maxim 3,5 tone. CNADNR a redus la 15 iulie, temporar, tarifele pentru trecerea celor două poduri, la valori cuprinse între 6 şi 3 lei, în funcţie de tipul de vehicul.

IBM a depăşit Microsoft ca valoare de piaţă

Grupul IBM a depăşit Microsoft ca valoare de piaţă pentru prima dată din 1996 şi a urcat pe poziţia a doua în lume în rîndul celor mai valoroase companii din IT, după Apple, transmite Bloomberg. Evoluţia indică schimbările din industria IT, inclusiv scăderea importanţei computerelor personale. Valoarea de piaţă a IBM a urcat joi la 214 miliarde de dolari, în timp ce Microsoft a coborît la 213,2 miliarde de dolari. La nivel global, IBM este a patra companie ca valoare. Directorul general al IBM, Sam Palmisano, a vîndut afacerile din domeniul PC-urilor în urmă cu şase ani pentru a se concentra asupra serviciilor şi a furnizării de software pentru companii. Deşi Microsoft si-a extins operaţiunile pentru a include jocuri şi publicitate, obţine cele mai importante venituri pentru programele Windows şi Office, destinate PC-urilor. Acţiunile IBM au urcat cu 22% în acest an, în timp ce Microsoft a scăzut cu 8,8%.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.