Economic

Lovitură de teatru în lupta pentru şefia pieţei asigurărilor

Ziarul de Vrancea
27 sep 2011 1103 vizualizări
Comisiile reunite de buget, finanţe au audiat şi avizat favorabil, ieri, candidatura lui Constantin Buzoianu, în prezent vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), pentru funcţia de preşedinte al CSA, acesta fiind susţinut de PDL, după ce Romeo Ionuţ Comăniciu, avizat săptămîna trecută pentru postul respectiv, şi-a retras candidatura.

Potrivit preşedintelui Comisiei de buget, finanţe a Camerei Deputaţilor, Maria Barna, cererea de retragere a lui Romeo Comăniciu a fost înaintată mai întîi grupului parlamentar care l-a susţinut, respectiv PDL, iar la comisie a sosit în cursul dimineţii de ieri. Barna a precizat că nu a ştiut pînă marţi dimineaţă de această cerere de retragere a candidaturii. Candidatura lui Constantin Buzoianu a fost avizată cu 23 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă". Pentru funcţia de vicepreşedinte al CSA a fost audiat şi avizat favorabil, cu 23 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", Cornel Coca Constantinescu, director general la MKB Romexterra Leasing IFN, din 2007, şi doctor în ştiinţe economice la ASE. El a fost susţinut, de asemenea, de PDL. Voturile favorabile au fost date de către deputaţii şi senatorii din arcul puterii, iar votul împotrivă i-a aparţinut senatorului PSD Iuliu Nosa, care a precizat, în explicarea opţiunii sale, că şedinţa nu se desfăşoară conform procedurilor parlamentare, avînd în vedere că la Comisia de buget, finanţe din Senat nu există cvorum. Obiecţiile ridicate de către reprezentantul opoziţiei în şedinţă nu au fost luate în considerare de către preşedintele de şedinţă, deputatul UNPR Maria Eugenia Barna, aceasta continuînd lucrările. Asupra candidaturilor validate de comisiile de buget, finanţe urmează ca plenul reunit al Parlamentului să se pronunţe în şedinţa programată pentru ora 14.00. Săptămîna trecută comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe l-au validat pe Comăniciu, director al sucursalei Astra Asigurări Braşov, propus de PDL, pentru funcţia de preşedinte al CSA. în timpul şedinţei, deputatul PSD Petre Petrescu a anunţat că social-democraţii nu vor vota în favoarea lui Comăniciu, afirmînd că parlamentarii sînt puşi într-o situaţie penibilă. "Sîntem şi noi puşi într-o situaţie penibilă de indecizia unor oameni politici care încearcă să impună un om sau un altul. Personal, nu sînt de acord cu o astfel de atitudine. Voi vota împotriva dumneavoastră, nu bazat pe competenţele profesionale, ci ca mod de a manifesta nemulţumirea pentru implicarea totală a politicului într-o astfel de decizie", a spus Petrescu. La rîndul său, deputatul PNL Eugen Nicolăescu afirma că, dacă la conducerea CSA va fi pus un om fără experienţă, uşor de manipulat avînd în vedere şi vîrsta pe care o are, atunci va exista o mare problemă, deoarece problemele cele mai importante ale economiei globale sînt cele financiare. "Trebuie să privim cu maximă responsabilitate această numire. Faţă de domnul Constantinescu, domnul Comăniciu este departe de a avea pregătire profesională", a spus şi Nicolăescu. Candidatul iniţial al PDL pentru funcţia de preşedinte al CSA, Cristian Constantinescu, nu a primit avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe din cele două Camere.


,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.