Economic

IKEA recheamă pentru înlocuire un tip de uşi glisante

Ziarul de Vrancea
23 sep 2011 804 vizualizări
Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA recheamă pentru înlocuire un tip de uşi glisante, comercializate inclusiv în Romania, după ce au fost identificate defecte de fabricaţie ale produsului.


"Magazinul IKEA îşi invită clienţii care au uşi glisante Elga Fenstad, de 73x196 cm, din oglindă, cu numărul de identificare al furnizorului 12650 să contacteze de urgenţă Departamentul Relaţii Clienţi, pentru a primi gratuit alte uşi înlocuitoare. Compania IKEA a primit douăzeci de sesizări de la clienţi privind desprinderea şi căderea uşilor glisante ale dulapului Elga în timpul utilizării", se arată într-un comunicat al companiei. În urma acestor sesizări, produsul a fost retras de la vînzare din toate magazinele IKEA, începînd din octombrie 2010, iar designerii companiei au iniţiat la aceeaşi dată o anchetă asupra cauzei de desprindere a uşilor glisante. "Ancheta a identificat un defect de fabricaţie în loturile provenind de la furnizorul cu numărul de identificare 12650, datate cu 1010 – 1048 (10-anul, 48-săptămîna). Acest defect, în combinaţie cu greutatea oglinzii poate duce la desprinderea şi căderea uşii, cauzînd spargerea oglinzii în bucăţi ascuţite. De aceea, compania IKEA oferă înlocuirea gratuită a uşilor glisante Elga Fenstad din loturile afectate", se spune în comunicat. Uşile glisante Elga Fenstad cu oglindă sînt produse de trei furnizori diferiţi pentru toate magazinele IKEA din lume, însă doar cele produse de unul dintre aceştia, în Suedia, sînt afectate de această acţiune de rechemare. În total, în lume, s-au vîndut aproximativ 66.000 bucăţi de uşi glisante cu aceste date de fabricaţie. Magazinul IKEA din Bucureşti a vîndut aproximativ 250 de bucăţi, la preţul de 250 lei/bucată, din loturile menţionate, care nu se mai găsesc în prezent în magazin, mai arată compania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.