Economic

L'Oréal, Danone, Christian Dior şi Heineken, pe Bursa de la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
22 sep 2011 1362 vizualizări
Acţiunile vor fi cotate pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la BVB

Tradeville vrea să aducă încă patru acţiuni europene pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la BVB, respectiv L'Oréal, Danone, Christian Dior şi Heineken. "În acest sens, compania a iniţiat procedurile pentru aducerea pe sistemul alternativ de tranzacţionare CAN-ATS administrat de Bursa de Valori Bucureşti", potrivit unui comunicat al casei de brokeraj. Prima etapă a procesului de admitere la tranzacţionare a constat în înregistrarea acţiunilor celor patru companii în sistemele să poată beneficia de dividendele acordate de cele patru companii. Titlurile L'Oréal pot fi tranzacţionate pe pieţele din Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, Hamburg, NASDAQ, Hannover, bursa din Italia, Lang&Schwarz şi Xetra International Market. Grupul L'Oréal este prezent în Romania prin firma L'Oréal Paris, din Bucureşti. De asemenea, investitorii pot cumpăra şi vinde acţiuni grupului francez Danone, cel mai mare producător de iaurt din lume, pe bursele din Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Italia, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market, Hamburg , Hannover, Lang&Schwarz şi SIX Swiss Exchange. Grupul francez este prezent şi pe piaţa romanească, prin Danone Romania, care deţine o fabrică de produse lactate la Bucureşti. Acţiunile casei de modă Christian Dior sînt listate la Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market şi TradeGate Exchange. Titlurile Heineken, al treilea mare producător de bere din lume şi cel mai mare din Europa, pot fi tranzacţionate la Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market, Hamburg Stock Exchange şi Lang&Schwarz. Heineken are în Romania fabrici în Miercurea Ciuc, Tîrgu Mureş, Craiova şi Constanţa şi 1.100 de angajaţi. Tradeville a adus săptămîna trecută tot pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la BVB acţiunile producătorului de articole sportive şi încălţăminte adidas şi titlurile liderului mondial al pieţei de software pentru managementul companiilor SAP. În luna iunie, casa de brokeraj a adus pe ATS-ul BVB, acţiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) şi E.ON (EOAN), pentru care activează ca market maker. Pentru tranzacţionarea pe ATS nu este nevoie de acordul companiei emitente, precum în cazul unei listări pe o piaţă reglementată, ci doar de un accept din partea operatorului sistemului respectiv.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.