Economic

Plăţile directe către marile ferme vor fi limitate

Ziarul de Vrancea
21 sep 2011 1076 vizualizări
Propunerea îi aparţine lui Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, ieri, că Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură, intenţionează să propună limitarea plăţilor directe pentru fermele cu suprafeţe foarte mari, existînd semnale că propunerea va fi acceptată de CE. "Haideţi să aşteptăm propunerea domnului Cioloş pentru detalii. Vor să limiteze plăţile directe. Pînă acum plăţile directe nu erau limitate pe suprafeţe. O fermă cu o suprafaţă de exemplu de un milion de hectare primea dircet toţi banii care erau corespunzători acestei suprafeţe. Domnul Cioloş doreşte şi insistă - şi este punctul dumnealui ferm de vedere, şi din cîte am înţeles eu, va fi îmbrăţişat de CE - să limiteze suprafaţa. Dar nu vreau să vă dau încă cifra", a spus Orban, la o conferinţă. El a adăugat că trebuie aşteptat anunţul CE. "Trebuie să aşteptăm propunerea CE, nu vreau să fac ca alte state europene, să intervin înainte ca propunerea să treacă prin colegiu", a spus Orban. Întrebat care va fi scopul acestei măsuri pe care Comisia intenţionează să o adopte, Orban a afirmat: "Se consideră că, pe undeva, la suprafeţe mari, sumele sînt deja foarte mari şi nu se mai stimulează eforturile de creştere a productivităţii. Pur şi simplu sumele alocate sînt consistente şi fermierii nu îşi mai pun problema creşterii competitivităţii, nu mai fac eforturi să găsească soluţii pentru adoptarea unor soluţii prietenoase cu mediul". Orban a apreciat că propunerea este "primordial favorabilă Romaniei". În acest an, nivelul subvenţiilor se ridică la 176 de euro pentru un hectar de teren agricol.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Emy, acum 4570 zile, 4 ore, 57 minute, 36 secunde
inteligenta romanilor.... banii vin de la UE, deci nu-i da el din buzunar, dar cum sa lasa el pe cineva sa primeasca banii care i se cuvin... ce daca a muncit sa faca ferma aia, daca are prea mult, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.