Economic

Coloana de stiri:Compania Yahoo! ar putea fi preluată de un fond de investiţii

Ziarul de Vrancea
18 sep 2011 801 vizualizări
Fondul american de investiţii Silver Lake vrea să preia Yahoo! şi analizează lansarea unei oferte, au declarat vineri două surse implicate în discuţii, transmite Bloomberg. În cadrul acordului, Silver Lake ar urma să vîndă activele din Asia ale Yahoo!, iar apoi ar încerca să redreseze operaţiunile de bază şi să găsească un cumpărător pentru acestea, au spus sursele

Reprezentanţi ai fondului au abordat alte companii pentru a atrage interesul de preluare a activităţilor de bază ale companiei de Internet, a spus una dintre surse. Preşedintele Yahoo!, Roy Bostock, a concediat-o săptămîna trecută pe Carol Bartz, director general al companiei, după ce eforturile ei de a concura cu succes Google şi Facebook au eşuat. Activele din Asia ale Yahoo!, care includ o participaţie de 43% la Alibaba Group Holding, combinate cu scăderea cotaţiei acţiunilor grupului, fac din acesta o ţintă de preluare, potrivit analiştilor de la Deutsche Bank Securities şi Thornburg Investment Management. Reprezentanţii Yahoo! şi ai Silver Lake nu au fost disponibili pentru comentarii. Blogul AllThingsDigital, specializat în sectorul tehnologic, a relatat recent că mai multe companii pregătesc oferte de preluare a Yahoo! şi au intrat în contact cu conducerea companiei, iar Silver Lake este unul dintre posibilii cumpărători.

Obama vrea să impună milionarilor o "taxă Buffett"

Preşedintele american Barack Obama, care are nevoie să recîştige sprijinul alegătorilor, va propune luni, în Congres, impunea unei aşa-numite "taxe Buffett" celor care cîştigă peste un milion de dolari pe an, în cadrul recomandărilor pentru reducerea deficitului bugetar, transmite Reuters. Propunerea, aflată între măsurile de reducere a deficitului bugetar cu 3.000 de miliarde de dolari în următorii 10 ani, va atrage electoralul democrat în alegerile prezidenţiale din 2012, dar nu va avea o contribuţie mare la majorarea veniturilor. Directorul pentru Comunicare de la Casa Albă, Dan Pfeiffer, a declarat că taxa are rolul ca milionarii să plătească impozite cel puţin egale cu cele suportate de familiile din clasa de mijloc. Denumirea de "taxa Buffett" face referire la faptul că investitorul miliardar a afirmat în acest an că oamenii bogaţi, ca el, plătesc deseori impozite mai mici decît cei care lucrează pentru ei, din cauza unor scăpări ale codului fiscal. Obama va prezenta luni măsuri care să majoreze veniturile fiscale, precum şi reduceri ale cheltuielilor guvernamentale. Măsurile ar putea include reforme ale programelor guvernamentale de asistenţă medicală Medicare şi Medicaid, destinate americanilor bătrîni sau săraci.

Licitaţii relaxate la primăriile care contractează fonduri UE

Instituţiilor publice le va fi permis să contracteze servicii de consultanţă la lucrări deja atribuite, precum şi credite de finanţare a proiectelor UE prin licitaţii restrînse "accelerate", reducînd termenul de depunere a ofertelor, procedură care poate limita numărul firmelor înscrise la licitaţie Termenele aferente licitaţiilor vor fi reduse pentru astfel de contracte şi în cazul negocierii cu publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Legislaţia în vigoare stabileşte că licitaţiile pot fi accelerate prin reducerea termenelor doar din "motive de urgenţă", care nu sînt generate de acţiuni sau inacţiuni ale autorităţii contractante şi nici de erori administrative. Astfel, perioada cuprinsă între data transmiterii anunţului de participare şi cea de depunere a ofertelor poate fi redusă de la 37 zile la 15 zile. Un document guvernamental relevă că instituţiilor publice le va fi permis să deruleze mai rapid licitaţii restrînse şi negocieri pentru diverse operaţiuni, precum contractarea unui credit destinat finalizării proiectelor finanţate din fonduri europene.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.