Economic

750.000 de euro din evaluarea BCR

Ziarul de Vrancea
18 sep 2011 991 vizualizări
Banii vor fi încasaţi de către banca de investiţii Rothschild

Banca de investiţii Rothschild va încasa 750.000 de euro pentru evaluarea BCR şi Erste realizată anterior acordului de principiu încheiat de grupul austriac cu patru SIF-uri pentru preluarea acţiunilor BCR. Banii ar urma să fie plătiţi de Erste şi SIF-uri proporţional cu participaţia fiecăruia la BCR. Astfel, Erste va plăti 520.000 de euro, SIF Banat Crişana, SIF Transilvania şi SIF Muntenia cîte 45.000 de euro, iar SIF Oltenia aproape 46.000 de euro. SIF-urile plătesc doar dacă acţionarii acceptă vînzarea pachetelor către Erste.  Evaluarea Erste şi BCR a stat la baza stabilirii raportului la care se va face schimbul de acţiuni BCR cu titluri Erste. Erste a anunţat miercuri seara că a încheiat un acord de principiu cu patru dintre cele cinci SIF-uri (SIF Banat Crişana, SIF Transilvania, SIF Munteania şi SIF Oltenia) pentru preluarea unui pachet reprezentînd 24,12% din acţiunile BCR, prin mai multe operaţiuni care presupun plata în numerar şi schimb cu titluri emise de Erste Bank. Valoarea tranzacţiilor de preluare a celor patru pachete de acţiuni s-ar ridica la 435 milioane de euro. Acordul prevede ca SIF-urile participante să renunţe la dreptul de a solicita listarea BCR, precum şi la dreptul de a încasa dividende speciale. Erste a menţionat că şi SIF Moldova poate subscrie la acord. Raportat la condiţiile agreate în acord cu SIF-urile, BCR este evaluată la 1,8 miliarde euro. Grupul austriac a propus SIF-urilor să emită acţiuni proprii pentru 80% din titlurile pe care le preia la BCR şi să plătească în numerar doar pentru o cincime din pachetul reprezentînd 24,12% din capital. Erste a fost asistată în negocierile cu SIF-urile de casa de avocatură ţuca Zbîrcea & Asociaţii. SIF-urile au negociat intens în ultimele luni cu Erste cu privire la pachetele de acţiuni de la BCR, iar un grup de investitori a solicitat convocarea AGA la cele cinci SIF-uri pentru mandatarea consiliilor de administraţie să ceară listarea BCR. Consiliile de Administraţie de la SIF Transilvania şi SIF Banat-Crişana au respins solicitarea acţionarilor. SIF Transilvania a publicat abia joi convocatorul AGA. Grupul financiar independent Rothschild, înfiinţat în urma cu mai mult de 200 de ani, are în prezent aproximativ 3.000 de angajaţi în 42 de ţări.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.