Economic

Lovitură de 2,3 milioane de euro din comerţul cu carburaţi

Ziarul de Vrancea
15 sep 2011 1286 vizualizări
Patronul unei firme şi complicele său au fost deferiţi justiţiei de procurorii anticorupţie, care îi acuză că au achiziţionat mii de tone de produse petroliere cărora le-au schimbat ilegal destinaţia fără a plăti taxele aferente, prejudiciul depăşind 2,3 milioane de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au deferit justiţiei pe Doru Sorin Pişcoci, asociat şi administrator al societăţii Office, pe care îl acuză de evaziune fiscală. Alături de acesta a mai fost trimis în judecată şi Sorin Vasile Bardaşu, acuzat de complicitate la evaziune fiscală. În rechizitoriul procurorilor transmis instanţei de judecată se arată că în perioada 29 septembrie 2005 – 13 ianuarie 2006, Pişcoci a achiziţionat 2.451 tone şi 292.999 litri de produse petroliere în regim suspensiv de la plata accizelor cărora le-a schimbat destinaţia în mod ilegal, folosindu-le în amestecuri la fabricarea artizanală a carburanţilor auto. Procurorii notează că aceste operaţiuni s-au făcut fără plata accizei, a impozitului pe profit şi a TVA, activitatea fiind desfăşurată în condiţiile în care Pişcoci s-a folosit de un sediu şi punct de lucru fictiv, beneficiind în acest scop de sprijinul lui Bardaşu. Astfel, a fost produs un prejudiciu la bugetul de stat de 8.346.130 lei, respectiv echivalentul a 2.318.369 de euro. Dosarul a fost înaintat pentru judecare la Tribunalul Bacău. Bardaşu Sorin Vasile a mai fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un alt dosar pentru fapte comise printr-un mod de operare identic, dosarul fiind pe rol la Judecătoria Bacău.


,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.