Economic

Siguranţa în şcoli: cum arată pe hîrtie

Mihaela Beșleagă
14 sep 2011 1693 vizualizări
Şcolile vor fi păzite straşnic, conform unui plan pentru anul şcolar 2011-2012

Prefectul Ion Oprea s-a întîlnit ieri cu factorii responsabili de asigurarea siguranţei în şcoli, respectiv Inspectoratul Şcolar, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Consiliul Judeţean şi  primarii din judeţ. În cadrul întîlnirii a fost reactualizat Planul de măsuri privind asigurarea protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic, în anul şcolar 2011-2012. Potrivit acestui plan vor fi desemnaţi poliţişti pe lîngă fiecare şcoală, care vor desfăşura acţiuni de prevenire şi combatere a fenomenelor infracţionale şi vor include fiecare unitate şcolară în itinerariile de patrulare. Şi jandarmii vor patrula în zona instituţiilor de învăţămînt, mai ales la sosirea sau plecarea elevilor, dar vor lua şi măsuri ferme faţă de persoanele sau grupurile care tulbură procesul de învăţămînt sau agresează cadrele didactice sau elevii. Prefectul Oprea a menţionat că toate regulamentele de ordine interioară din şcoli trebuie să fie respectate şi să nu existe doar pe hîrtie. “Voi analiza trimestrial stadiul aplicării reale a acestor măsuri, precum şi eventualele vulnerabilităţi, pentru a le putea rezolva în timp util. Cer ca toate instituţiile implicate să intervină cu rapiditate şi eficienţă în cazul oricărei abateri de la normele sociale şi legale, care ar pune în pericol siguranţa şi integritatea fizică a elevilor şi a cadrelor didactice”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.